|

AKOM’a hakim olup kaos çıkaracaklardı

15 Temmuz darbe girişiminde AKOM’u işgal eden cuntacı askerlerin, yaklaşık 3 bin kamerayla kentin birçok noktasını kayıt altına alan AKOM’a hakim olup, İstanbul’da kaos ortamı oluşturmayı amaçladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:01 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik bir soruşturmayı daha tamamladı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, AKOM'u işgal eden İstanbul 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nda görevli 5'i tutuklu 9'u da rütbeli olmak üzere 17 şüpheli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan onbeşer yıla kadar hapis cezası talep edildi.



ZEKİ GEREHAN KOORDİNE ETTİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan 204 sayfalık iddianame 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. FETÖ'cülerin AKOM'u neden ele geçirmeye çalıştıkları iddianamede ayrıntılı olarak ele alındı. Harp Akademileri Komutanlığı'nda baş hoca olan Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın AKOM'u işgal girişimini koordine eden isim olduğu belirtilen iddianamede komutanın ise Yarbay Mustafa Kubilay'da olduğu belirtildi.



MİT'E GÖRÜNTÜ AKIŞINI KESMEK İSTEDİLER


AKOM'da bulunan 3 bin'e yakın yüksek çözünülürlükte kamera ile İstanbul'un birçok noktasının kayıt altına alındığına dikkat çekilen iddianamede, AKOM'da elde edilen görüntülerin anlık olarak MİT'e iletildiği ifade edildi. FETÖ'cü askerlerin bu nedenle AKOM'a hakim olarak İstanbul'da kaos ortamı yaratmayı ve görüntülerin MİT'e gönderilmesini engellemeyi amaçladıkları belirtilen iddianamede, bu durumun darbecilerin Whatsapp grubunda yer alan Müslüm Kaya tarafından “AKOM kontrol altına alındı. Çok acil havacıların teknik ekibini istiyorlar. Görüntü izlemeyi kesmek için” mesajından da anlaşıldığı kaydedildi.



Darbe suçundan kurtulmak için tüyo vermişler


İstanbul'daki FETÖ soruşturması kapsamında Silivri'de tutuklu bulunan cuntacı Yüzbaşı Ramazan Derviş'e iletilen bir mesaj yakalandı. Derviş'i ziyarete gelen yakını A.İ tarafından 'Reader of KPDS' isimli ingilizce kitabının içindeki notlarda 'darbe suçlamasından' kurtulmanın tüyoları yer alıyordu. Notlarda “Silahın seri nosu (ezber+foto), Madurlar Komisyonu, Silivri 3. Noter, Atatürk sevgisi, ilkokul 8.sınfıta Anadolu Fen dersanesine 3 ay gitti çalışarak markette çok önemli mevkilerde çalışmadı, en rütbesiz yüzbaşı bendim, emrime asker verilmedi, erlere ateş açmayın diye tembihledim, askerlerin sorgularına ulaşabiliyor muyuz? “ gibi yazılar bulundu.



#FETÖ
#AKOM
#Darbe girişimi
7 yıl önce