|

Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili 7 kişi hakkında hapis istemi

Adana’nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili 7 kişi hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yeni Şafak
11:06 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:10 - 4/05/2017 Perşembe
AA
Aladağ'daki yangında 10'u öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmişti.
Aladağ'daki yangında 10'u öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Adana’nın Aladağ ilçesinde geçen yıl 10’u öğrenci 12 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı yurt yangınıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu tutuklu 7 kişi hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı, Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, bazı öğrencilerin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturmayı tamamladı.

Savcı, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç ile dernek görevlileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede ve Ramazan Keleş hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından iddianame hazırladı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 7 kişi hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Meclis Komisyonu yerinde inceleme yapacak

Öte yandan yangının araştırılması, barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınarak, yaygınlaştırılmasının sağlanması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Komisyon üyelerimizin programına uygun olursa gelecek hafta Adana'ya gideceğiz. İki gün, Çarşamba ve Perşembe günü Adana'da olacağız ve incelemelerde bulunacağız. Ailelerle görüşüp görüşmeyeceğimiz hususu henüz netleşmedi. Taslak programda tarih belli ancak asıl program Adana'ya gittiğimizde netleşecek." dedi.


#Aladağ
#Yurt Yangını
#Hapis
7 yıl önce