|

Algı hala değişmedi

TRT’de yayımlanan Payitaht-Abdülhamid dizisinde rol alan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, FETÖ’nün darbe girişimine karşı koyanların safında aktif rol aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 10:19 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Algı hala değişmedi
​Algı hala değişmedi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün üstünde, darbecilerin şehit ettiği ve yaraladığı kişilere yardım etmeye çalışan Türkoğlu, bir ara yaralı bir askeri kurtarmaya çalışırken, henüz kim tarafından çekildiği bilinmeyen bir fotoğrafla "DEAŞ’çı" olarak gösterildi. Türkoğlu, yaşanan hadisenin üzerinden bir yıllık süre geçmesine rağmen bu algıdan kurtulamadı.

DEAŞ’ÇI İLAN EDİLDİK
Türkoğlu
’un birinci yılında yaşadıklarını anlattı. Darbeciler etkisiz hale getirildiğinde kendilerinin tankların üzerine çıkıp fotoğraf çektirdiğini aktaran Türkoğlu, asıl sürprizle olaylar bittikten sonra karşılaştıklarını söyledi. "Sabaha karşı, nasipsizler kurşunları bitip teslim olduklarında, o talihsiz fotoğraf ortaya çıktı" diyen Türkoğlu, "O fotoğrafta ben ve yanımdaki kişiler DEAŞ’çı ilan edildik. Yanımda bulunan top sakallı arkadaşım Nihat’ı kadrajın dışında tutarak, ben de sakallı olduğum için üç sakallıyı 'DEAŞ'çılar askerleri linç ve infaz ediyorlar’ algısını oluşturmak için bizim bir karelik fotoğrafımızı servis etmişler" diye konuştu.

DOĞRU YAVAŞ YAYILIR

Oluşturulan algıdan kurtulmak için günlerce uğraştığını, daha sonra eline geçen fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında yayımlayarak işin doğrusunu anlatmaya çalıştığını vurgulayan Türkoğlu, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala bu algıdan tam anlamıyla kurtulamadığını kaydetti. "Çünkü algı böyledir" diyen Türkoğlu, "Yalan hızlı yayılır ama doğru yavaştır" dedi.

#TRT
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce