|

Alman gazetesinden skandal soru

Basın toplantısında Die Welt'in Türkiye temsilcisi soru sormak üzere söz aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 02:36 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Soru formatının dışına çıkıp uzun uzun kendi yorumlarını dile getiren gazeteci, Türkiye'nin basın özgürlüğünde 195'inci sırada olduğunu iddia etti. Die Welt temsilcisi ayrıca Cizre ve Silopi'de insan hakları ihlali yapıldığını öne sürdü. Türkiye'ye yönelik eleştiriler üzerine Davutoğlu, “Burada iki başbakan olarak açıklama yapıyoruz. Aslında üçüncü bir açıklama da dinlemiş olduk, sorudan daha çok... Basın toplantısı iki başbakan arasında ama üçüncü bir basın toplantısı konuşmacısı oldu” dedi.



90'LARIN DOSYALARI


Davutoğlu, Almanya ya da İngiltere'de bazı ilçeler silahlı gruplar tarafından işgal edilmiş olsaydı tablonun çok farklı olmayacağını belirtti. Fransa yönetiminin Paris saldırısı sonrasında orduyu başkente davet ettiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu, Fransa için nasıl doğruysa Türkiye için o kadar doğrudur” dedi. Basın özgürlüğüne de değinen Başbakan, gazetecilik dolayısıyla hapishanelerde bulunan kimse olmadığını vurguladı. Davutoğlu şunları söyledi: Çoğu 90'lı yıllardan bugüne intikal eden dosyalar olup bunların bir terör olayında yangın çıkarmak, otobüse saldırmak, elinde sarı basın kartı olması kimseyi kamu düzenini ihlal etme hakkı vermez. Bunların hepsine Türkiye gerekli cevabı verir. Ayrıca 193 ülkenin bulunduğu dünyada Türkiye nasıl 195'inci sırada onu da merak ediyorum”



Cizre'deki algı operasyonu


Cizre'de yaralıların bulunduğu öne sürülen binaya operasyon yapıldığına ilişkin bir soruya da cevap veren Davutoğlu, “Resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Herhangi bir şekilde, kamuoyunu olumsuz şekilde etkileyecek algı operasyonlarına dikkat edilmesi gerekir.” dedi.


#Alman gazetesi
#Die Welt'
8 yıl önce