|

Almanya İncirlik'ten çekilmeye başladı

15 Temmuz ve 16 Nisan süreci boyunca Türkiye’yi hedef alan Almanya, yaşanan krizlerin ardından Adana’daki İncirlik Üssü’nden çekilmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Almanya İncirlik'ten çekilmeye başladı
Almanya İncirlik'ten çekilmeye başladı

Aşama aşama olacağı belirtilen çekilmede ilk etapta ikmak uçaklarının götürüleceği belirtildi. İncirlik’teki Alman birliklerinin yeni adresi ise daha önce medyaya yansıyan Ürdün’deki askeri üs olacak. Ancak taşınmanın başladığı gün üstte yaşanan hareketlilik dikkat çekti. Üstten, 1 saat içerisinde 4 Amerika bayraklı tanker uçağı kalkış yaparken, 2 tanker uçağı üste iniş yaptı. Ayrıca hangarlarda Alman bayraklı uçakların görülmemesi de gözden kaçmadı.

Türkiye, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ile bir grup Alman milletvekilinin İncirlik Üssü’nde konuşlandırılmış Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermeyince iki ülke arasında tartışmalar başlamıştı. Türkiye, Alman Meclisi’nin Ermeni soykırımını tanımasına ilişkin kararına tepki amacıyla ziyarete izin vermemişti. Öte yandan Almanya Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü üstten çekilmeye 9 Temmuz Pazar günü başlayacaklarını duyurmuştu.

#Almanya
#Ralf Brauksiepe
#Adana
7 yıl önce