|

Altın nesil diye bir nesli mahvettiniz

Tahşiye'de Kumpas davasının duruşmasında Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan, Gülen’in avukatına, “Altın nesil yetiştireceğiz diye bir nesli mahvettiniz. Altın Nesil diye yetiştirdiğiniz gençler şimdi bölücülerle kol kola çalışıyor, işbirliği yapıyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:15 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Tahşiye'de Kumpas davasının duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Tahşiye Yayınevi'nin sahibi eski Vakit gazetesi yazarı müşteki Mustafa Kaplan ve sanık avukatları arasında geçen diyaloglar damgasını vurdu. Müşteki avukatlarının “Suç duyurusunda bulunmaya ne zaman karar verdiniz” sorusuna Kaplan, “Daha önce 100 defa bulundum. İşleme konmadı. Bu soruyu suç duyurularımı işleme koymayan paralel müdürlere sorun” dedi. Sanık avukatlarının “Bugün yeryüzünde cihad yapan gruplar var mı” sorusuna ise Kaplan, “Devletin bugün doğu Anadolu'da Güneydoğu'da yaptığı cihad değil mi” diye cevap verdi.



CUMHURİYETE BAĞLIYIZ


Kaplan, sanık avukatlarının ısrarlı cihad sorularında art niyet olduğunu belirterek “Bizim cihattan anladığımız ilim'dir, irfandır. Yoksa bizim bu tür eylemlerde bulunmamız ve tasdik etmemiz mümkün değildir. Biz Cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyet rejimine karşı değiliz. Biz cumhuriyetin içini boşaltanlara karşıyız. 1924 Anayasasını tüm samimiyetimle onaylıyorum” dedi.



İŞBİRLİĞİ İÇİNDESİNİZ


Kaplan'ın, “Altın nesil yetiştireceğiz diye bir nesli mahvettiniz. Altın Nesil diye yetiştirdiğiniz gençler şimdi anarşistlerle bölücülerle kol kola çalışıyor, işbirliği yapıyor” açıklamasına Gülen'in avukatı Nuh Albayrak, “Bana mı söylüyorsunuz, yoksa ortaya mı” diye tepki verince Kaplan “Bizzat sana söylüyorum, Gülen'e söylüyorum. Ortaya ne söyleyeceğim” diyerek çıkıştı.



Gülen'in avukatı kaset dinletti


FETÖ'nün bir numarası Fetullah Gülen'in Mustafa Kaplan'a ait olduğunu iddia ettiği ve küfür ve hakaret içeren ses kayıtlarını Mahkeme Salonu'nda dinletmesi Duruşma Salonunda gerginliğe yol açtı. Mahkeme heyeti, “Bu ses kayıtlarının dosyaya katkısı nedir, Tahşiye örgüt faaliyetleriyle ilgisi nedir? Eğer ses kayıtlarında örgüt faaliyeti ile ilgili bir kısım varsa onları dinleyelim” diye tepki gösterirken duruşma Savcısı Evliya Çalışkan da “Sayın Başkan, bu ses kayıtları tamamen Mustafa Kaplan'ı itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Dosya ile örgüt faaliyeti ile bir ilgisi yok. Müştekinin Küfür ve Hakaret etmesinin örgüt faaliyeti ile bir ilgisi yoktur” diyerek tepki gösterdi.




#Kumpas davası
#Tahşiye
#Tahşiye Yayınevi
#Mustafa Kaplan
8 yıl önce