|

Ankara 13. Noterliği'nden 'MHP Kurultayı' açıklaması

Ankara 13. Noterliği, Pazar günü MHP'li muhaliflerce gerçekleştirilen kurultaya katılan delege sayısının 656 olarak belirlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak
21:22 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 20/06/2016 Pazartesi
Diğer
Kurultay sonrası muhalifler, 752 delegenin kurultaya iştirak ettiğini ileri sürmüştü.
Kurultay sonrası muhalifler, 752 delegenin kurultaya iştirak ettiğini ileri sürmüştü.

MHP'de muhalifler, yönetimin 'yok hükmünde' dediği tüzük kurultayını dün Ankara Akyurt'taki Büyük Anadolu Oteli'nin spor salonunda gerçekleştirdi. Birçok belirsizliğe sahne olan kurultay, Meral Akşener'e protestolarla başladı; Sinan Oğan ile Koray Aydın'ın soru işaretlerine neden olan açıklamalarıyla bitti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kurultayda, muhalefet cephesindeki Akşener'e karşı güçbirliği salona yansıdı.



Kurultaya katılan delege sayısı da gün boyunca netleşmedi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 'olağanüstü kurultay yapılsın' yönündeki kararı ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin bunu onamasının ardından yapılan kurultaya beklendiği gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kurmayları katılmadı. Ancak salonu süsleyen resimler arasında Bahçeli'ninki de vardı.




Sayı açıklandı

MHP'de Çağrı Heyeti'nin dün düzenlediği olağanüstü kurultaya toplam 656 delege katıldı. Muhaliflerin başvurusu üzerine dün yapılan kurultaya katılan Ankara 13. Noterliği yetkilileri, tasnif işlemini tamamladı. Yeniden sayım ve kontrol işlemi sonrası, kurultay salonunda 656 parti üyesinin, kimlik karşılığı imza attığı ve delege kartı aldığı tescillendi.



Kurultay sonrası muhalifler 752, genel merkez ise 495 delegenin kurultaya iştirak ettiğini ileri sürmüştü.



Böylece muhalifler salt çoğunluğu aşmış oldu.






#MHP
#Ankara
8 yıl önce