|

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği'nde silah sesleri

İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan şahıs, baldırından vurularak etkisiz hale getirildi. Büyükelçilik çalışanlarının sığınakta olduğu belirtildi. Ankara Valiliği ise Osman Nuri Çalışkan isimli saldırganın, "Meczup görünümlü ve herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını" açıkladı.

Yeni Şafak
12:40 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 21/09/2016 Çarşamba

Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu.



İki kişinin binaya girmeye çalıştığı, 1 kişinin yaralı olarak etkisiz hale getirildiği belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınıyor.



“Ortadoğu'yu değiştireceğim" diye bağırarak İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan Osman Nuri Çalışkan'ın akli dengesinin yerinde olmadığı, Karaman'da yaşadığı ve inşaat işçiliği yaptığı öğrenildi.



Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu ile görüşerek İsrail Büyükelçiliği önünde meydana gelen olayla ilgili bilgi aldı.


Valilik'ten açıklama: 1975 doğumlu Osman Nuri Çalışkan


Ankara Valiliği'nden olayla ilgili yapılana açıklamada, yaralı olarak ele geçirilen kişinin 1975 Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu belirtildi. Elinde 30 santimetre uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahsın, İsrail Büyükelçiliği'ne doğru slogan atarak gittiği ve polisin dur ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.



Açıklamada saldırganla ilgili şu tanım yapıldı:



"Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Çalışkan'ın meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir.



Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir."



İsrail'den açıklama

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada, elçilikte görevli Türk polisinin şüpheliyi bacağından vurarak etkisiz hale getirmesinin ardından Türk güvenlik yetkililerinin olay yerine gelerek kontrolü sağladığını vurguladı. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığına işaret edilen açıklamada, elçilik görevlilerinin de güvende olduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Büyükelçiliğimiz, Türk yetkililerine olayın kontrolü ve araştırılması konusunda güvenmektedir. Büyükelçilik olarak Türk polisine profesyonel performansı dolayısıyla teşekkür ediyoruz."



Saldırganın abisi: Kendisini öldürtmek için yapmış olabilir


BBC Türkçe'nin telefonla sorularını yanıtlayan Osman Nuri Çalışkan'ın kardeşi Ömer Faruk Çalışkan, ağabeyi için "Şu anda ailevi problemleri var. İşten ayrıldı çalışmıyor. Kendisini öldürtmek için yapmış olabilir. Katiyen bir terör örgütüyle falan ilişkili birisi değil" şeklinde konuştu.







#İsrail Büyükelçiliği
#Ankara
8 yıl önce