|

Ankara'da kritik toplantı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun mitingiden sonra Ankara'da güvenlik toplantısı yapacaklarını söyledi. Toplantıda Suriye sınırındaki gelişmeler ile terör olayları değerlendirilecek.

Yeni Şafak
14:31 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:49 - 5/10/2015 Pazartesi
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gerekenin yapılacağını belirterek, Samsun mitingiden sonra Ankara'da güvenlik toplantısı yapacaklarını söyledi. Davutoğlu açıklamasında "Gece boyu bu krizi takip ettim. Bugün sabah Genelkurmay Başkanımıza ve Dışişleri Bakanımıza gerekli askeri ve diplomatik çalışmalar için talimat verdim. Akşam bir güvenlik toplantısı yapacağım. Arada Samsun mitingine gideceğim. Bütün bu süreci, bir taraftan kampanya, bir taraftan hükümet etme sürecini yürütüyoruz. Bu hükümet etmesi sorumluluğundan kaçmış olmalarının... Kaçınmış olma değil, bakın kaçmış olmalarının... Bütün vatandaşlarımızın bunu görmesi lazım" ifadelerini kullandı.



Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar katılacak. Çankaya Köşkü'nde 21.30'da gerçekleştirilecek toplantıda Suriye sınırındaki gelişmeler ile terör olaylarının değerlendirileceği kaydedildi.



#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Ankara
#Güvenlik Toplantısı
#Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
9 yıl önce