|

Ankara'nın kurtarıcısı Rocky görücüye çıktı

Rocky için düzenlenen basın toplantısını medya ordusu izledi. Patlayıcı dolu minibüsü bularak Ankara'yı kurtaran Rocky'nin yapamadığı tek şey insan gibi konuşmak

Evin Göktaş
00:00 - 15/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:54 - 15/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara'nın kurtarıcısı Rocky görücüye çıktı
Ankara'nın kurtarıcısı Rocky görücüye çıktı

Sıhhiye'deki çok katlı oporakta geçen 11 Eylül günü içi patlayıcı dolu minibüsü bularak bir anda Türkiye'nin en popüler köpeği haline gelen Alman kurdu Rocky'nin, şimdiye kadar çok sayıda operasyona katıldığı ve hepsinde de görevini başarıyla yaptığı öğrenildi. Rocyk, gösteri için arabalara saklanan patlayıcıları anında bularak herkesi bir kez daha hayran bıraktı.

Eğiticisinin her dediğini anlayan Rocky, yurt içinde ve dışında çok sayıda operasyona katılmış. Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nin (KEM) kapıları, dün gazetecilere açıldı. Rocky için, kalabalık bir medya ordusu dün KEM'e akın etti. Dedektör köpeklerinin eğitim programları süresince bina, araç, otoparklar, metro ve tren istasyonları, deniz ve hava limanları gibi bir çok yerde arama çalışmaları yaptırılarak her türlü ortama alışmaları sağlanıyor.

ROCKY ŞOV YAPTI

KEM'de dün en çok ilgili Rocky ve görev arkadaşı Maske topladı. Fiziki yönden de son derece güçlü olan Rocky ve Maske, foto muhabirleri ve kameramanlara bol bol hareketli pozlar verdi. Eğiticileri tarafından güçlükle zaptedilen her iki köpeğin aynı zamanda son derece de uysal olduğu ve kimseyi ısırmadığı dikkat çekti.

17 yıl önce