|

Ankara'yı kana bulayacaklardı: 4 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 1 Mayıs'a yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlenen DAEŞ terör örgütü üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
08:30 - 1/05/2016 dimanche
Güncelleme: 12:41 - 1/05/2016 dimanche
AA
Ankara'da, 1 Mayıs kutlamalarını hedef alan eylem hazırlığında olduklarını tespit edilen 4 DAEŞ'li yakalandı.
Ankara'da, 1 Mayıs kutlamalarını hedef alan eylem hazırlığında olduklarını tespit edilen 4 DAEŞ'li yakalandı.

Ankara'da polis ekipleri, 1 Mayıs kutlamalarını hedef alan eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 4 DAEŞ terör örgütü üyesini gözaltına aldı.



Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ üyesi bazı kişilerin Başkent'te eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Bir süredir teknik ve fiziki takibi yapılan 4 şüpheli, eş zamanlı baskınla gözaltına alındı.



Sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Suriye uyruklu ve DAEŞ çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi.



Şüphelilerin, bir süredir Ankara'da bulundukları ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlendi.



Operasyonların devam edeceği bildirildi.





Başkentte yoğun güvenlik önlemi


Başkentteki 1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemi Ankara'da miting alanı olarak tertip edilen ve yoğun güvenlik önlemleri alınan Kolej Kavşağı, bomba ve patlayıcı madde aramasının ardından vatandaşların girişine açıldı.



10 Ekim 2015'teki miting öncesi tren garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından başkentte sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikler için belirlenen Kolej Kavşağı, patlayıcı madde aramalarının ardından vatandaşların girişine açıldı.



Kurtuluş Kavşağı'nda köprü altına, Dikimevi, Cebeci, Kolej Meydanı Aksu Caddesi gelişlerine, Ziya Gökalp Caddesi'ne ve toplamda 7 ayrı noktaya arama noktası kuruldu.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Kolej'deki kutlamalar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Kolej meydanı ile Kurtuluş Kavşağı arası polis bariyerleriyle kapatıldı. Miting alanına gelen kişiler, detaylı üst aramasından geçiriliyor.



Miting alanı havadan da takip edilecek


Polis helikopteri, kutlamalar nedeniyle Kızılay, Sıhhiye ve Dikimevi arasında trafiğe kapatılan yollar ile etkinlik ve yürüyüşün düzenleneceği yer ve güzergah üzerinde sürekli denetim yaparak, birimleri olumsuzluklara karşı yönlendirecek.






#Ankara
#DAEŞ
#1 Mayıs
il y a 8 ans