|

Antrenör babanın altın kızları

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Sultan, Esmer ve Zeynep Zilan kardeşler, babalarının antrenörlüğünde başladıkları 'kick boks' ve 'muay thai' sporunda altın madalyaya doymuyor. 3 kız kardeş her sabah avluda antrenman yapıp müsabakalara hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Sultan'ın (ortada), 2 dünya birinciliği, Esmer'in (sağda), 3 Türkiye birinciliği Zeynep'in ise (solda), 1 kez Türkiye birinciliği bulunuyor.
Sultan'ın (ortada), 2 dünya birinciliği, Esmer'in (sağda), 3 Türkiye birinciliği Zeynep'in ise (solda), 1 kez Türkiye birinciliği bulunuyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Sultan, Esmer ve Zeynep Zilan kardeşler, babalarından esinlenerek başladıkları kick boks ve muay thai sporundaki başarılarıyla göz dolduruyor. Yaşadıkları 65 metrekarelik evde ve kentin açık alanlarında babalarıyla antrenman yaparak kick boks ve muay thai branşlarında katıldıkları müsabakalarda, Sultan 2 kez dünya birincisi, Esmer 3 kez Türkiye birincisi, Zeynep ise 1 kez Türkiye birincisi oldu. Sultan Zilan, “Sabah uyandığımızda ilk önce avlumuzdaki torbada antrenman yapıyoruz, sonra dışarı çıkıp Sur’un etrafındaki parklarda çalışıyoruz” dedi.

KIZLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Tayland’da düzenlenen Muay Thai Dünya Gençler Şampiyonası’nda 9 rakibini eleyerek birinci olan Sultan Zilan (16), 10 yaşındayken spora başladığını ve zamanla kendini geliştirerek müsabakalara katıldığını söyledi. Dicle Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü’nde okuyan Esmer Zilan (22) da 5 yıldır muay thai ve kick boksla uğraştığını belirterek, 3 defa Türkiye şampiyonu olduğunu bildirdi.


Zeynep Zilan (17) da başlarda antrenmanlarda çok zorlandığını, muay thainin erkek sporu gibi göründüğünü ancak kızların da bunu rahatlıkla yapabildiğini anlattı.

İmkan sağlanırsa diğer genç ve çocuklara da eğitim desteği verebileceğini anlatan baba Abdullatif Zilan, başarılarından dolayı kızlarıyla gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

#Tayland
#Zeynep Zilan
#Esmer Zilan
7 yıl önce