|

Arakan müslümanları için gıyabi cenaze namazı

Arakan’da hayatını kaybeden müslümanlar için İzmit Fevziye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yeni Şafak
18:45 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:49 - 30/08/2017 Çarşamba
IHA
Kocaeli'de Arakan'da katledilen müslümanlar için gıyabi namaz kılındı.
Kocaeli'de Arakan'da katledilen müslümanlar için gıyabi namaz kılındı.

Arakan’da hayatını kaybeden müslümanlar için İzmit Fevziye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Fevziye Camii’nde, Arakan’da hayatını kaybeden müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği’nin tertip ettiği cenaze namazına STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazı sonrası basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Kemal Halıcı Müslümanların Arakan’da soykırım boyutlarına ulaşan katliama maruz kaldıklarını belirterek, “Beşiğindeki bebekler dahil olmak üzere hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm Müslümanlar katil Myanmar askerleri, budist rahipler ve çeteleri tarafından şehit edilmekte ve akla sığmayacak işkencelere tabii tutulmaktadırlar. Arakan’da daha önce benzer şekilde uygulanan katliamlar artık sistematik ve devlet destekli katliamlar haline gelmiştir” dedi.
Başkan Halıcı Arakan’da 3 günde 2 bin Müslümanın katledildiğini açıklayarak, “Başta devletimiz olmak üzere tüm Müslüman ülkeleri fiili yaptırımlar uygulamaya ve bu zulümlere engel olmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletleri, Uluslararası insan hakları örgütlerini göreve çağırmıyoruz. Çünkü, mevzu Müslümanlar mevzu olunca kör, sağır ve dilsiz olan bu enternasyonal fesatçıları göreve çağırıp kınama mesajları yayınlayan tüm icra makamlarını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına vatandaşlar da destek verdi.
#Kocaeli
7 yıl önce