|

Arınç Sudan Meclis Başkanı ile görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek''in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Sudan Ulusal Meclis Başkanı Ahmed İbrahim El Tahir ile görüştü.

Cihan
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:28 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Arınç Sudan Meclis Başkanı ile görüştü
Arınç Sudan Meclis Başkanı ile görüştü

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina''da gerçekleşen görüşmenin başında kısa bir açıklama yaptı.

Bülent Arınç, ''Dostumuz, kardeşimiz Sudan Parlamento Başkanı Sayın İbrahim El Tahiri ülkemizi ziyaret ediyor. Meclis Başkanımız Cemil Çiçek''in davetiyle Türkiye''ye geldiler. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sayın Başkan Tahiri benim meclis başkanlığım dönemimde birlikte olduğumuz birlikte çalıştığımız çok değerli bir arkadaşımızdır. Onun döneminde de Sudan''la karşılıklı ziyaretler yapmıştık. Bugün lütfedip bizleri ziyaret ettiler, bundan dolayı çok mutluyum. Sayın Başkan''a ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.'' dedi.

Türkiye ve Sudan arasında tarihten gelen çok köklü dostluk ilişkiler olduğunu ve 2 halkın birbirlerini çok sevdiğini belirten Arınç, ''Geçmişten bu yana bu dostluk ve kardeşliğimizi daha da pekiştirdik. Hükümetlerarası, parlamentolararası ilişkilerimiz çok güçlüdür. Umarım bu ziyaret ilişkileri daha da güçlendirecektir.'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç son olarak ''2 ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı biraz sonra resmi olarak görüşeceğiz. Türkiye Parlamentosu''ndaki Sudan Dostluk Grubu Başkanımız Muzaffer Çakar ve Dostluk Grubu Başkan Vekili Halil Özcan da aramızda. Danışman arkadaşlarımız var. Ben de sayın Başkan''ın güçlü bir parlamento heyetiyle ziyaret yapmasından, büyükelçinin aramızda olmasından dolayı çok mutluyum.'' şeklinde konuştu.

"İLK ZİYARETİMİ UNUTAMADIM"

Sudan Ulusal Meclis Başkanı Tahiri ise ziyaretten çok mutlu olduğunu belirterek, ''Sizinle ilk defa Sudan''la buluştuğumuzda siz Meclis Başkanı olarak görev yapmaktaydınız. Şu anda başbakan yardımcısısınız. Siz parlamentodan yürütmeye geçmişsiniz, ben de yürütmeden parlamentoya geçtim. İlk ziyaretimi unutmadım, çok güzel anılarım oldu. Bu ziyarette onları tekrar tazeleyeceğiz. Bu ziyaretin inşallah güzel sonuçlanmasını bekliyoruz. Meclis Başkanı Cemil Çiçek''e teşekkür ediyorum bizi davet ettiği için.'' ifadelerini kullandı.

Tahiri ayrıca heyetlerinde Sudan Meclisi''ndeki komisyon başkanlarının yer aldığını belirtti.

Açıklamaların ardından görüşmenin basına kapalı olan kısmına geçildi.

11 yıl önce