|

Arkadaşlarını canları pahasına koruyorlar

Şırnak’taki operasyonlarda geçtiğimiz günlerde patlatılan bir binadan yaralı silah arkadaşlarını kurtarmaya çalışan güvenlik güçlerinin cansiperane mücadelesi saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bir taraftan yaralı arkadaşlarını kurtaran, bir taraftan da teröristlere karşılık veren güvenlik güçlerinin özverili çalışması görülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 23/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Şırnak merkezde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte kentten teröristleri temizlemek için başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci Operasyonu' devam ediyor. Operasyonlarda sırt sırta mücadele eden asker ve polisler her aşamada adeta birbirlerine siper oluyor. Operasyonlar süresince birbirlerine canları pahasına kalkan olan asker ve polislerin geçtiğimiz günlerde teröristlerin Şırnak'ta patlattığı bir binada yaralanan 6 askerin kurtarılması için silah arkadaşlarının verdiği mücadelelerden biri polis kamerasına saniye saniye kaydedildi.



HAREKETE GEÇİYORLAR




Kayıtlarda, patlamadan sonra teröristlerle sıcak çatışmanın devam etmesine rağmen güvenlik güçleri silah arkadaşlarını kurtarmak için harekete geçtiği görülüyor. Bir ekip teröristlerin ateşine karşılık verirken diğer ekip ise yaralılara ulaşmakla görevlendiriliyor. Güvenlik güçlerinin yaralı arkadaşlarını kurtarmak için harekete geçmesini fırsat bilen teröristlerin binaya giden yollarda pusu kurduğunu ise emniyet amirinin "Ateş ediliyor dikkatli olun" uyarısından anlıyoruz. Yoğun çatışmanın ortasında kalan güvenlik güçleri yaralı silahlı arkadaşlarına ulaşmayı başarıyor ve hemen yaralılar sedyeye alınıyor. Asker ve polislerin birlikte el verdiği sedyeler ile yaralılar zırhlı araçlara taşınıyor. Yaralıları teslim eden güvenlik güçleri ise çatışmaya devam eden arkadaşlarının yanına koşuyor.





BİNALAR TEK TEK TEMİZLENİYOR




Güvenlik güçleri şehit silah arkadaşlarının kanını yerde bırakmamak için karşı harekata geçiyor. Teröristlerin bulunduğu binaların belirlenmesiyle operasyon başlıyor. Operasyonu bizzat yöneten komutan ve komiserler tuzak ve pusulara karşı uyarılıyor. Telsizden gelen bilgilerle teröristlerin bulundukları hedeflere ateş açılıyor. Kilitli kapılar balyoz yardımıyla kırılarak binaya giriliyor. Binanın teröristlerden temizlenmesinin ardından pusuya karşı kalkanlarla tahliye olan güvenlik güçleri durmaksızın sıradaki hedef için ön hazırlığa başlıyor.



Hem Kur'an hem canlar kurtarıldı


PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri 8 Mart Mahallesi'nde kalan 6 kişilik bir aileyi istekleri üzerine bölgeden çıkardı. 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım isteyen Dal ailesi için güvenlik güçleri harekete geçti. Zırhlı araçların koruduğu zırhlı minibüs, ailenin oturduğu eve gitti. Evlerinden çıkan vatandaşlar minibüse alındı. Güvenlik güçleri, aynı mahalledeki yaşlı bir çifte de yardım eli uzattı. Evin bulunduğu alanı kontrol eden güvenlik güçleri, daha sonra yaşlı çifti evlerinden aldı. Çiftin eşyalarını taşıyan güvenlik güçleri, yürürken de destek oldu. Çiftin yanlarına aldığı Kur'an-ı Kerim, öperek teslim alan bir asker tarafından özenle taşındı. Mahalledeki bir kadın da yine talebi üzerine güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.


#Mehmet Çiftci Operasyonu
#Terör operasyonları
8 yıl önce