|

Arkadaşları uğurladı

Kars'ta PKK operasyonunda kayalıklardan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay, memleketi Aksaray'da son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:56 - 17/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Çalışkan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada baba Mustafa Ay, “Allah'ım ben emanetler ile ne yapayım. Kurban olduğum aslanım, bizi kime emanet edeceksin. Kuzum, yaktın beni” diye gözyaşı döktü.



10 BİN KİŞİ KATILDI




Şehidin bebeklerine asker şapkası giydiren uzman çavuşlar bebeklerle uzun süre ilgilendi. Daha sonra Ay'ın naaşı Ulu Cami önündeki tören alanına getirildi. Şehidin ikiz çocukları Yiğit ve Yusuf ile silah arkadaşları yakından ilgilendi, yakınları fenalık geçirdi. Kılınan cenaze namazının ardından Ay'ın naaşı, Yeşiltepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 10 bin vatandaşın katıldığı cenaze törenine askeri ve emniyet yetkilileri katıldı.





Senin yerine ben öleydim


Mardin Nusaybin'de şehit olan uzman onbaşı 22 yaşındaki Sedat Sağır, memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca şehit oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken ve Kürtçe ağıt yakan anne Aynur Sağır ve Mehmet Sağır, “Oğlum Sedat'ım anan sana kurban olsun” diye ağıt yaktı.





Şehidin bir yakını Türkçe ve Kürtçe, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'a beddua ederek, “Allah Demirtaş'ın belasını versin" dedi. PKK'ya yönelik operasyonda şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Osman Vurğun (23) ise Yayladağı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



#Şehit cenazesi
#PKK
#Kazım Ay
8 yıl önce