|

Artık kimsenin canı yanmasın

Aynı saldırıda şehit düşen Jandarma er Mahsur Cengiz, memleketi Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde toprağa verildi. Şehidin amcası Kamil Cengiz törende, “Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Tuesday
Güncelleme: 10:11 - 4/08/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu'na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen intihar saldırısında arkadaşı Adıyamanlı jandarma er Medet Mat ile birlikte şehit olan Jandarma er Mahsur Cengiz, Memleketi Siirt'te toprağa verildi. Siirt Askeri Hastanesi morgundan alınan cenaze, askerler tarafından Şirvan ilçesi Durankaya köyündeki baba ocağına götürüldü. Köy meydanındaki cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, askeri yetkililer ve 4 bine yakın vatandaş katıldı.



ŞEHİT EVLADA SON BUSE




Törenin ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada şehidin annesi Adile ve ablası Esra Cengiz, ağıtlar yaktı. Anne Cengiz, tabuta sarılıp, öperek, evladını son yolculuğuna uğurladı. Cenaze defnedildiği sırada ise amca Kamil Cengiz, “Tüm devlet büyüklerine çağrıda bulunuyorum. Devletimiz sağ olsun. Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin" dedi.





Oğlumun kanı yerde kalmayacak


Jandarma Er Mahsur Cengiz'in şehidin babası Mehmet Fadıl Cengiz, terör örgütü PKK'ya sert tepki gösterdi. Baba Cengiz “Şehidimin kanı yerde kaymayacak, dün bu şerefsizlerle mücadele ediyorduk, yarın da mücadele edeceğiz" dedi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise törende yaptığı konuşmada saldırıya en ağır şekilde cevap vereceklerini söyledi. PKK'nın IŞİD benzeri saldırılar yaptığını belirten Vali Tutulmaz, “Kalleşçe bomba yüklü bir traktörle karakola saldırdılar. Ve bunun karşılığını çok yoğun bir şekilde cevabını alıyorlar ve alacaklar. Bu kardeşimizin de kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.



Cüzdanında annesinin fotoğrafı çıktı




Dört yaşındayken annesini kaybeden şehit jandarma komando er Barış Akkabak'ın şahsi eşyaları kendisini büyüten dedesine verildi. Eşyaları teslim alan dayı Şaban Akkabak, yeğeninin cüzdanından sadece annesinin fotoğrafının çıktığını söyledi. Dayı Akkabak, "Barış diğer kardeşlerini görmemişti. Askerden dönünce onlarla tanışacaktı olmadı. Kardeşleri de bir ağabeyleri olduğunu acı haberden sonra öğrendi" dedi.



BENİ DE ASKERE ALIN


Şehidin dedesi Ramazan Akkabak ise, 78 yaşında olmasına rağmen torununun yerine askerlik yapabileceğini söyledi. Dede Ramazan Akkabak, evinde taziyeleri kabul etmeden önce torununun mezarını ziyaret etti. Dede Akkabak başsağlığı ziyareti için gelen Serik İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece'nin elini tutarak, “Bizi yalnız bırakmayın. Bütün askerler artık benim oğlum" diye konuştu.






-----------------------------------------------------------------------


fiyatları ne kadar?


sorgulama sayfası


yapmak için tıklayınız


#Mahsur Cengiz
#Kamil Cengiz
#şehit cenazesi
9 years ago