|

Asıl utanması gereken CHP!​

Dün Bodrum'da yaşanan tekne faciasının etkileri sürerken, bazı gazeteciler ve bazı siyasiler, mülteci krizi üzerinden Türkiye'ye kin kusmaya devam ediyor. Özellikle de 7 Haziran seçimleri öncesi en büyük vaadi "Suriyelileri geri göndereceğiz" olan CHP'nin o dönemde çıtı çıkmayan vekillerin duyarlılık yarışına girmesi tepki topladı.​

Yeni Şafak
14:34 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkan Suriyeli mültecileri taşıyan bot dün Bodrum'da battı. 12 kişinin hayatını kaybettiği facianın simgesi, kıyıya vuran küçük bir bebeğin cansız bedeninin fotoğrafı oldu.



Dünyayı sarsan acı fotoğraf üzerinden siyaset yapma çabası ise, son günlerde Avrupa'ya gitmek üzere yolculuğa çıkan ve Akdeniz'de sulara gömülen teknelerde can veren binlerce mülteciye yapılan insanlık ayıbını gözler önüne serdi. Konuya ilişkin bugün bir yazı yazan Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, CHP'li vekillerin sosyal medyada konu üzerinden siyaset yapmalarını eleştirdi. Babaoğlu şu ifadeleri kullandı;



"Hiç mi utanma duygunuz yok"


"Sosyal medyaya bakınca başka bir duygu gelip yerleşiyor içime. Mesela CHP'li vekiller hemen o fotoğraflar üzerine "duyar kasmaya" başladılar. Bunlardan biri (onun adına utandığım için şimdilik adını yazmıyorum) "Ey insanlık, yerin dibine bat!" diye yazdı Twitter'a. Sen bat yerin dibine! Sen utan! İnsanlık üzerine laf etmeyi bırak da kendine bak! Genel Başkanın şu geçtiğimiz nisanda o çocukları aileleriyle birlikte geldikleri yere göndereceklerini seçim vaadi olarak dile getirmedi mi?


Çıtın çıkmadı. Söyleyin, bu vitrine çıkartılmış duyarlığa öfkelenmemek mümkün mü? O sulara gömülen sığınmacılar var ya...


Senin partin onları kan ve ateş diyarına geri göndermeye kalkışma fırsatı bulamadan bu topraklardan gitmeye karar veren insanlar! Bunu anlayıp da "susayım!" diyecek kadar da mı utanma duygun yok!"



Kılıçdaroğlu Suriyelilere harcanan paranın hesabını yapmıştı


Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti;



"Hatırlıyor musun? Genel Başkanın seçim mitingleri döneminde Edirne'deyken Suriyelilere harcanan paraların hesabını yapmış, emeklileri Suriyeli sığınmacılara karşı kışkırtmaya çalışmıştı. Ve sormuştu: "Hangi gerekçeyle Suriyeliler burada?" Peki sen bunları duyunca içinden olsun, "Yuh!" çektin mi? Gidip yanına "Sen ne diyorsun! Tabii ki ölmemek için buradalar" diyebildin mi? Şimdi git o cansız minik bedenin kulağına fısılda: "Be yavrum, hangi gerekçeyle burada öldün, öldürüldün!"


Hepiniz geçin bu "insanlık utansın" laflarını... Esed varil bombaları yağdırırken partili arkadaşlarınızın onun elini sıkmak için Şam'a gitmesini biriniz bile çıkıp kamuoyu önünde eleştirmedi.Bugün ölü çocukların fotoğrafları üzerinden şefkat dolu ve merhametli insan havaları atmaya kalkınca halkın bunu yutacağını mı sanıyorsunuz?"

#bodrum
#tekne faciası
#avrupa
#akdeniz
9 yıl önce