|

Asker selamıyla uğurladılar

Erzurum’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Onbaşılar Doğan Akgöbek ve Şükrü Şahin defnedildi. Akgöbek, Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlanırken Şahin’in kız kardeşleri de, şehide asker selamıyla veda etti.

Yeni Şafak
04:00 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 02:40 - 13/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde önceki gün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşılar Doğan Akgöbek ve Şükrü Şahin son yolculuğuna uğurlandı. Doğan Akgöbek'in (25) cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi. Akgöbek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Yeşilköy Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Şehidin babası Bayram, annesi Zeliha ile kardeşleri İsmail, Orhan, Fatma ve Medine Akgöbek, tabuta sarılıp Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Kumyönü Mezarlığı'na götürülen Akgöbek'in cenazesi, namaz sonrasında toprağa verildi.



TABUTUNA TAKIMININ ATKISI BIRAKILDI


Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenazesi ise, Eskişehir'de defnedildi. Şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, askeri uçakla gece getirildiği Eskişehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınarak, Reşadiye Camisi'nin bahçesine taşındı. Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin ablası Funda Şahin, askerlere eşlik etti. Daha sonra, Şükrü Şahin'in taraftarı olduğu Eskişehirspor'un siyah-kırmızılı atkısı, tabutun üzerine bırakıldı. Eskişehir Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve özel izinle törene katılan baba Alişan ile anne Şaziye Şahin ve yakınları, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti.



BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ


Şahin'in annesi Şaziye, ablası Funda ve kardeşi Damla Şahin, şehidin askeri şapkalarıyla törene katıldı. Funda ve Damla Şahin ile şehidin diğer ablası Ferda Şahin, tabutun başında asker selamı verdi. Alişan Şahin, kızlarının yanına gelerek, “Bayrak için, devlet için, bölünmez bütünlüğümüz için buradayız. Bir ölür, bin diriliriz. Bayrak için, vatan için feda ettim yiğidimi” dedi. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Yine çocuk katlettiler






Daha önce 12 yaşındaki Fırat Sımpil, 9 yaşındaki Elif Şimşek'i öldüren PKK, dün yine iki çocuk katletti. Adana'da PKK yandaşlarının düzenlediği izinsiz gösteri sırasında evlerinin önünde oturan Kamile Dora'nın kucağında oturan 3,5 yaşındaki Tevriz Dora'ya kurşun isabet etti. Ağır yaralanan çocuk, kurtarılamadı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 12 yaşındaki çocuk, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bu arada Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan geçici köy korucusu Cumaettin Yorulmaz (49), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.



Babaya son bakış






Diyarbakır'da zırhlı araçta silahın kazayla ateş alması sonucu ağır yaralanan polis memuru Özgür Gümüş (30), hastanede şehit oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Gümüş için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Şehidin eşi Nalan Gümüş ayakta durmakta güçlük çekerken 5 yaşındaki kızı Ayşe Balım Gümüş'ün babasının tabutuna bakışları yürekleri dağladı.



Operasyon dönüşü kanlı pusu: 1 şehit


Şırnak'ta operasyondan dönen askerlere yönelik terör saldırısında 1 asker şehit düştü, 2 asker ve 2 korucu yaralandı.Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince, Cudi Dağı'ndaki terör örgütüne ait sözde mezarlık çevresindeki yapıların yıktırılması için bölgeye operasyon düzenlendi. Birliklerine dönen askerlere, terör örgütü PKK'lılar uzun namlulu silah ve roket atarla saldırı yaptı. Çıkan çatışmada Aksaray nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş İlker Tosun şehit oldu. Diyarbakır'da da 5 gün önce PKK'lılarla ile çıkan çatışmada ağır yaralanan Cemalledin Yorulmaz şehit oldu.



Otobüse saldırı






Diyarbakır'da terör örgütü PKK yandaşı bir grup, izinsiz gösteri sırasında durdurdukları yolcu otobüsünü yaktı. Sento Caddesi'nde barikat kuran yüzü maskeli bir grup, araçları durdurarak, kimlik kontrolü yapmak istedi. Grup, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait yolcu otobüsünü, yolcuları indirdikten sonra molotofkokteyli ile yaktı. Araç kullanılmaz hale geldi.



Mağarada vuruldular


Hakkari'de düzenlenen hava harekatında PKK'lı 17 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamında önceki gün hava harekatı gerçekleştirildi. Harekatta, bölücü terör örgütü mensubu 17 terörist etkisiz hale getirildi, üç mağara, bir cephanelik ve mevziler imha edildi. Bölgedeki arazi aramasında bir RPG-7 ile buna ait 7 mühimmat, 900 uçaksavar mühimmatı, 409 doçka mühimmatı, 242 Kalaşnikof mühimmatı ile çok sayıda patla yıcı ele geçirildi. Erzurum'daki operasyonda ise iki ayrı sığınakta teröristlere ait telsiz, 110 biksi ve 50 tabanca mühimmatı, bir el bombası ile çeşitli malzemeler ele geçirildi.







Bin kg patlayıcı 100 el bombası


Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama tarama çalışmasında toprak altına gizlenmiş savunma tipi el bombası, 2 mayın, içine patlayıcı yerleştirilmiş demir boru, 700 metre kablo, 22 kilogram değişik çap ve ebatlarda dinamit lokumu, 570 kilogram amonyum nitrat, 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü bulundu. Patlamaya hazır 2 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ile desteklenmiş, 400 kilogram amonyum nitratın kullanıldığı 8 adet el yapımı patlayıcı da fünyelerle birlikte ele geçirildi. Öte yandan Van'ın Çaldıran ilçesin- de Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir otomobilde yaptığı aramada 100 el bombası, 9 antitank mayını, 99 fünye, 76 fişek ve 200 kalaşnikof mermisi ele geçirdi.





#Doğan Akgöbek
#şehitler
#Şükrü Şahin
9 yıl önce