|

Atakan’ı yüzüyor sandılar

Antalya’da 5 yıldızlı bir otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Atakan Yiğit Arı, tatilcilerin gözleri önünde can vermiş. Görüntülerde tatilcilerin, suyun hemen üstünde hareket eden çocuğun yüzdüğünü sandıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Atakan’ı yüzüyor sandılar
Atakan’ı yüzüyor sandılar

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Atakan Yiğit Arı’nın, onlarca tatilcinin gözleri önünde can verdiği ortaya çıktı. Eskişehir’de oturan Ersin-Hatice Arı çifti, 2 çocuğuyla birlikte bayram tatili için Manavgat’taki 5 yıldızlı bir otele yerleşti. Aile, 2 gün önce su kaydıraklarının da bulunduğu yerde havuza girip eğlendi. Havuz çıkışı ayakları yanan Atakan, babasından terlik istedi. Terlik getirmek için şezlonga yönelen baba, geri döndüğünde oğlunu bulamadı. Ersin Arı, yaklaşık yarım saat sonrası oğlunu kaykayın havuzla buluştuğu yerde suyun içerisinde hareketsiz halde buldu. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk kurtarılamadı.

FARK ETMEMİŞLER

Tatili kabusa dönen baba Ersin Arı, oğlunun ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle otel yönetimini suçladı. Arı, “Oğlum bensiz havuza asla girmezdi. Oğlumu suyun içerisinde buldum. Otelde doktor, ambulans yoktu. Yaklaşık 20 dakika boyunca ambulans bekledik” dedi. Otel Genel Müdürü Ömer Özkul ise “10 dakika sonra ambulans geldi. Olaydan sonra bire bir gördüm, kolluksuzdu” dedi.

Bu arada, Atakan havuzda boğulurken tatilcilerin yüzmeye devam ettiği ortaya çıktı. Aynı otelde kalan bir tatilcinin havuzda kızını çektiği görüntülerde kadraja tesadüfen giren Atakan, suyun altında hareket etmeye çalışırken görülüyor. Suyun üzerine çıkmaya çalışan Atakan’ın, havuzda onlarca tatilci varken kimse tarafından fark edilmediği görülüyor. Yüzdüğü sanılan Atakan, bu görüntülerden kısa bir süre sonra yarı baygın halde havuzdan çıkartılıyor ancak kurtarılamıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

#Antalya
#Atakan
#Havuz
7 yıl önce