|

AWACS belirledi F-16’lar vurdu

Kandil'e son zamanların en kapsamlı hava harekatı gerçekleştirildi. 5 ilden kalkan 40 savaş jeti, AWACS ve tanker uçakların desteğiyle 100 hedefi imha etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:55 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Terörle mücadele harekatı kapsamında, gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.



HAVADAN KORDİNE


Çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatı, havadan yakıt ikmal ve ihbar kontrol uçağı Anadolu Kartalı ile insansız hava araçları da destekledi. Havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı (AWACS) hedefleri filoya aktardı. Hedef koordinatları alan Jetler, bomba yağdırdı. Operasyonda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.



5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI


Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon'daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil'i vurdu. Kandil'de 100'e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.


#Kandil
#AWACS
#tanker uçakları
8 yıl önce