|

Aynı öfke aynı acı

Diyarbakır’da şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır ile Uzman Çavuş Beytullah Tercan memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Çakır için Trabzon’da, Tercan için ise Malatya’da düzenlenen cenaze töreninde aynı öfke aynı acı vardı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:35 - 7/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan, memleketi Malatya'da toprağa verildi. Tercan'ın naaşını taşıyan askeri helikopter, Kuluncak ilçesine bağlı Aşağı Selimli Mahallesi Çayırlı mevkisinde oluşturulan alana indi. Tercan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, alandaki katafalka konuldu. Şehidin annesi Yeter, abileri Ali ve Hasan Tercan, tabuta sarılarak ağıt yakıp gözyaşı döktü.







ANNEN SANA KURBAN OLSUN OĞLUM


Anne Tercan, “Vatan sağ olsun. Beytullah, annen sana kurban olsun” dedi. Daha sonra Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazına, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, milletvekilleri, siyasilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından helallik alınmak üzere Aşağı Selimli Mahallesi'ndeki babaevine götürülen Tercan'ın naaşı, mahalle mezarlığında defnedildi.







Trabzon şehidini uğurladı


Silvan'da PKK'nın saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır Trabzon'un Of ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törende, şehit Çakır'ın eşi Dilek Çakır, eşinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin kızı Büşra ise annesinin göz yaşlarını sildi. Annesi Nuriye ve baba Fahri Çakır ise güçlükle ayakta durdu. Şehit Çakır'ın naaşı, Çarşıbaşı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.


#Beytullah Tercan
#Necmi Çakır
#şehitler
9 yıl önce