|

Azez’in yakınına dahi yaklaşamaz

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantılarının angajman kuralları gereği vurulduğunu açıkladı. Davutoğlu, “YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez’in yakınına dahi yaklaşmayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak
Davutoğlu,  3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Askerlerle karavanadan öğle yemeği yiyen Davutoğlu, bazı askerlerin yakınlarını telefonla arayarak konuştu.
Davutoğlu, 3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Askerlerle karavanadan öğle yemeği yiyen Davutoğlu, bazı askerlerin yakınlarını telefonla arayarak konuştu.

Erzincan'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Davutoğlu, Ankara'ya hareketinden önce Erzincan Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu burada PKK uzantısı PYD/YPG'ye sert mesajlar verdi. Suriye'nin kuzeyindeki Azez bölgesine saldırılar yapan örgütün, Türkiye'ye dönük tacizi üzerine TSK'nın angajman kuralları uyarınca karşılık verdiğini vurgulayan Davutoğlu, “YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak” dedi.



MÜLTECİLERİ KORUMAK İÇİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Daha önce aldığımız kararlar mucibince gerek Türkiye'ye dönük mülteci akınına izin vermemek ve mültecilerin güvenli bir şekilde bulundukları yerde kalmalarını temin etmek, gerekse açık bir şekilde PKK uzantısı olan bu güçlerin Suriye'de kendi alanlarını oluşturma çabalarının oluşturduğu tehdit karşısında evet bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur” dedi.



BIDEN'A AÇIKÇA SÖYLEDİM

ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden'ın konuyla ilgili bir görüşme talebinde bulunduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu şunları ifade etti: “Kendisiyle de bir görüşme yaptık ve kendisine de bu hususları da açıkça ifade ettim. Kendisine, İstanbul ziyareti esnasında mutabık kaldığımız hususları da hatırlatarak, Türkiye için YPG ve PYD, PKK'nın uzantısı olmak itibariyle bize dönük açık ve net bir tehdittir. Buna karşı her türlü tedbiri alacağımızı ifade ettim”



HAVAALANINI BOŞALTACAK

YPG ve PYD'nin, PKK'nın uzantısı olmaları itibariyle Türkiye'ye dönük açık ve net bir tehdit olduğunu vurgulayan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Buna karşı her türlü tedbiri alırız. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'ın yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak"



Evrakları ABD'ye göndereceğim

YPG unsurlarının her hamlesine önlem alınacağını belirten Davutoğlu, "YPG bir Kürt örgütü değildir. PKK ve YPG bir terör örgütüdür. PYD, YPG militanları eğitimlerini Kandil'de alıyorlar. Bunlar, Moskova'da açtıkları şubenin fotoğrafını, duvarda asılan Öcalan posterlerini görmüyor bu PYD'yi PKK'dan ayıranlar. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Moskova'daki bu fotoğrafı görmediğini söylüyor. Şimdi ben buradan bütün dünyayı takip eden bu küresel güce bu evrakları göndereceğimizi ifade ediyorum. Çok açık şekilde PYD, PKK'nın uzantısıdır. Hem Suriye için hem Türkiye için hem bölge için tehdit teşkil eden bir terör örgütüdür." dedi.




#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#azez
#suriye
8 yıl önce