|

Bab şehitlerine veda

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Tankçı Er Ömer Akkuş ile Tankçı Uzman Onbaşı Emre Mücahit Topal son yolculuklarına uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:41 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şehitler için düzenlenen cenaze törenlerine binlerce kişi katılarak,kahramanlarımızı tekbirlerle uğurladı.
Şehitler için düzenlenen cenaze törenlerine binlerce kişi katılarak,kahramanlarımızı tekbirlerle uğurladı.

Şehit Tankçı Er Ömer Akkuş'un cenazesi, memleketi Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde defnedildi.





GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Yorgalar Mezarlığı morgundan alınarak Uzakkışla Mahallesi'ndeki babaevine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmasının ardından Uzakkışla Camisine götürüldü. Öğle namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı tekbirler eşliğinde omuza alınarak, Uzakkışla Mezarlığına getirildi. Şehidin ikizi Elif ve annesi Ayşe Akkuş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Akkuş'un cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi.





ANNE YÜREĞİ DAYANMADI


Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Emre Mücahit Topal ise Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Anne Selma Topal, cenaze uçaktan indirilirken yanında getirdiği oğluna ait askeri parkaya sarılarak ağladı. Merkez Sabancı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#El Bab
#Şehitler
7 yıl önce