|

Babaya veda

IŞİD’in Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurları Yusuf Erin ile Serdal Şakir memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Erin’in oğlu Hüseyin, cenaze aracına binerek babasının tabutuna son kez dokundu. Şehit Şakir’in oğlu Baran ise babasının tabutu başında gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:08 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Gaziantep'te bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdal Şakir ve Yusuf Erin için tören düzenlendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. Tören öncesi şehit polislerin yakınları tabut başına gelerek gözyaşı döktü.



HAKKIM HELAL OLSUN OĞLUM


Şehit Erin'in babası Hüseyin Erin, oğlunun naaşı başında dua ederek, “Ya Rabbi sana şükürler olsun, oğlum sana bütün haklarımı helal ediyorum, ben de arkandan geleceğim.” diye konuştu. Şehidin eşi Rabia ile oğlu Hüseyin Cevher Erin, bir süre naaşın başında bekledi. Annesinin elini bırakmayan şehidin oğlu babasının tabutuna sarıldı.







DİMDİK AYAKTAYIZ


Vali Ali Yerlikaya, törendeki konuşmasında, 2 kahraman polisi, gazi kentin kahraman şehitlerinin yanına uğurladıklarını söyledi. Yerlikaya, “Yusufumuzu, Serdalımızı kucaklıyorlar. Biz doğru yoldayız. Bugün ağlamıyoruz, Rabbimin verdiği sabırla dimdik ayakta duruyoruz” ifadelerini kullandı. Törenin ardından şehit Yusuf Erin'in cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi, şehit Serdal Şakir'ın naaşı ise Gaziantep Asri Mezarlığı'na götürüldü.



HATAY'DA TOPRAĞA VERİLDİ


Törenin ardından Erin, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Erin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından karayoluyla Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.







OĞLU POLİS IYAFETİ GİYDİ


Burada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kur'an-ı Kerim okunması ve helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi, vatandaşların oluşturduğu konvoy eşliğinde Özerli Mezarlığı'na götürüldü. Bu arada, polis kıyafeti giyen şehidin 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Cevher, babasının cenazesini taşıyan silah arkadaşlarının yanında, yakınlarının kucağında mezarlığa getirildi. Şehidin eşi Rabia Erin, kocasının fotoğrafını ve tabutunu öperek gözyaşı döktü.



Tabutu başında ağladı


Şehit polis memuru Serdal Şakir ise Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Törende babasının tabutunun yanına gelen şehidin oğlu Baran Şakir uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Serdal Şakir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki törenden sonra Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi. Serdal Şakir, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde, şehidin naaşını Vali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Gülveren ve mesai arkadaşları omuzlarında taşıdı. Tören boyunca metanetini koruduğu gözlenen şehidin annesi Fahriye Şakir'in yanına gelen Fatma Şahin, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.


#Yusuf Erin
#IŞİD
#Serdal Şakir
8 yıl önce