|

Bab’dan 5 acı haber

Suriye'de El-Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında DEAŞ teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 5 askerimiz şehit oldu, 15 askerimiz ise yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:18 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehit askerlerin cenazeleri Gaziantep'e getirildi.
Şehit askerlerin cenazeleri Gaziantep'e getirildi.

Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Şehit olan askerler Uzman Çavuş Gökhan Kılıç, Astsubay kıdemli çavuş Yahya Efiloğlu, Üsteğmen Tarık Koçoğlu ve Uzman Çavuş Mahmut Uslu ise Gaziantep'e getirildi. Akşam saatlerinde çıkan çatışmada bir askerimiz daha şehit oldu.



3 AY ÖNCE EVLENMİŞ


Şehit olan askerlerden uzman çavuş Gökhan Kılıç'ın Adana'daki babaevine acı haber ulaştı. Haberi alan şehidin babası Mehmet ve annesi Fatma Kılıç, büyük üzüntü yaşadı. Rahatsızlanan şehit babasına, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Üç ay önce evlendiği öğrenilen şehit Kılıç'ın baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, belediye ekiplerince de taziye çadırı kuruldu. Gökhan Kılıç'ın cenazesi bugün Adana'da toprağa verilecek.



DİĞER OĞLUMU DA GÖNDERİRİM


El-Bab'ın diğer şehidi astsubay kıdemli çavuş 30 yaşındaki Yahya Efiloğlu'nun da İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Baba Abdullah Efiloğlu, “Bir oğlum daha var, gerekirse onu da veririm. 55 yaşındayım, gerekirse ben de giderim” diye konuştu.


#El Bab
#Suriye
#Çatışma
7 yıl önce