|

Bahçeli bir devlet adamı gibi davrandı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de vatandaşlar, referandumdan sonra Türkiye’nin daha güçleneceğini düşünüyor. Hemşehrileri Bahçeli’nin 'evet'i desteklemesinin doğru karar olduğunu söyleyen Osmaniyeliler, “Adına yaraşır şekilde bir devlet adamı gibi davrandı” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 2/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Osmaniye’de vatandaşlar, referandumdan sonra Türkiye’nin daha güçleneceğini düşünüyor.
Osmaniye’de vatandaşlar, referandumdan sonra Türkiye’nin daha güçleneceğini düşünüyor.

Yeni Şafak ve TVNET olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de halka referandumu sorduk. Hemşerileri Bahçeli’nin ‘evet’ten yana olmasından memnuniyet duyan vatandaşlar, “Bu kararında onu sonuna kadar destekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza da güveniyoruz. Geleceğimiz için ‘evet’ diyeceğiz” diyor ve AK Parti döneminde yaşanan büyümeye işaret ederek, “Avrupa bizi çekemiyor ama Türkiye’nin artık kimseye eyvallahı yok” diyor. Devlet Bahçeli Meydanında konuştuğumuz Osmaniyeliler görüşlerini şöyle belirti:

YALAN SÖYLÜYORLAR

16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğini belirten Abdülbaki Kılıç, “Çünkü yapılan işleri görüyoruz ve memleketin geçmişteki perişan hallerini de unutmadık” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hükümet ile ortak hareket etmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kılıç, “Bu yüzden kendisine çok teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Tek adamlık söylemlerine de tepki gösteren Kılıç, “18 madde ortada. Öyle bir şey yok. Yalan söylüyorlar. Ama onların sonu geliyor” diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Talip Bey ise, Türkiye’nin daha önce çok badireler atlattığını hatırlatarak, “Kaç tane darbe oldu, koalisyonlar oldu. Bir hükümet beş altı ayda kurulamadı bu ülkede. Artık öyle sorunlarımız yok Allah’a şükür ve yeni sistemde hükümet de Meclis de daha güçlü olacak” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hemşehrileri MHP lideri Bahçeli’yi her zaman destekleyeceklerini kaydeden Talip Bey, “Geleceğimiz için birlikte oldular, biz de sandığa geleceğimiz için gideceğiz” diye konuştu.

BAHÇELİ OYNANAN OYUNU GÖRDÜ

Pazarda esnaflık yaptığını söyleyen Ramazan Süt de, “Devlet Bahçeli oynanan oyunu gördü ve pakete destek verdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi 7 Haziran seçimleri sonrası kendine çekmeye çalıştı ama başaramadı. Bahçeli, Devlet ismiyle Devlet gibi davrandı” diye konuştu.

ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANDI

Parkta oturan Mustafa Karaevren de, “Geçmiş günleri unutmadık. Kuyruk, yokluk, koalisyon günlerini yaşadık. Bunların hepsi bu hükümet ile son buldu” dedi. Devlet Bahçeli’nin ismine yakışır bir şekilde hareket ettiğini söyleyen Karaevren, “15 Temmuz’u gördü ve milletine sahip çıktı” diye konuştu.

Kadınlara verilecek haklar için evet
“Kadınlara verilecek haklardan dolayı evet diyeceğim” diyen Serap Abalı şöyle devam etti: “Bizler önceden bu kadar hakka sahip değildik. Kızlarımız başörtüsü zulmünden dolayı okuyamadılar. Şimdi istedikleri okula başörtüsü ile gidebiliyorlar. Bunları görmek lazım. Ben elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışıyorum.”

Yeni sistem ile Cumhurbaşkanının yargılanmasının son derece olumlu bulduğunu söyleyen Zeki Dara ise, “mevcut sistemde sadece vatana ihanetten yargılanıyordu. Bu maddeyi koyması şeffaf olduğunu gösteriyor. Milletvekilleri de artık içimize karışacak bizlere daha fazla zaman ayıracaklar. Halkın sesini Meclis’e taşıyacaklar” diye konuştu.
Hayaller gerçek oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye devam edeceğini söyleyen Ahmet Aslan, “Ülkemizin geleceği ve 2023 hedefleri için ‘evet’ diyeceğiz” diye konuştu. Koalisyon dönemlerinin adeta kâbus olduğunu ve AK Parti ile hayallerin gerçek olduğunu aktaran Aslan, “Avrupa durdurulamayan bu büyümeyi çekemiyor ve açıkça ‘hayır’ saflarında yer alıyor. 16 Nisan’da onlar da kaybedecek” dedi.

#MHP
#Devlet Bahçeli
#Osmaniye
7 yıl önce