|

Bahçeli kürsüde ilk kez oturarak konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçirdiği ameliyatın ardından grup toplantısında ilk kez oturarak konuştu.

Yeni Şafak
10:43 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 11:36 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçirdiği kalp ameliyatının ardından dün ilk kez genel merkeze gelmişti. Bugün partisinin grup toplantısına katılan Bahçeli için özel hazırlık yapıldı. Grup toplantısındaki konuşmasını oturarak yapan Bahçeli için prompterlar yükseltildi.



Toplantı öncesinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partilerinin kuruluşunun 47. yıldönümü olduğunu belirterek, sözü Devlet Bahçeli'ye bıraktı. Bahçeli, partililerin alkışları arasında kürsüye çıktı.



Bahçeli, ilk kez kürsüde ayakta değil, oturarak konuştu.




Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



15 Ocak'ta sağlığımla ilgili önceden planlanmış tedavi kapsamında başarılı bir operasyon geçirdim. Siz dava arkadaşlarımla kavuşacağım anı sabırla bekledim. Bu süre zarfından sıcak siyasi gündemi takip ettim. Eskisine kıyasla daha iyi ve zinde bir şekilde buradayım. Ömrü veren de alacak olan da Allah'tır. Sağlık her şeyin başıdır.



Maalesef Türkiye'de siyaset alabora olmuş hükümetin aklı karışıktır. Doğru yapılan hiçbir şey yoktur. Türkiye'de bir yönetim boşluğu vardır. Sur ve Cizre'den her gün şehit haberleri gelmektedir. Çözüm sürecinden istifade eden terör örgütü her yere silah yığmıştır. Yabancı ajanlar, katiller Cizre'ye yerleşirken bu ülkeyi yönetirken nereye gitmiştir.



Keskin nişancılar ateş açıyor, evlerin kapıları bombalarla tuzaklandı diyorlar. Kobani'den terörist geçişi olduğunu iddia ediyorlar. Haraç almaları, sözde mahkeme kurmaları, hendek kazıp pusu atmaları, öz yönetim ilanlarını konuşan bile kalmamıştır. Cizre'de bir evde bodrumda yaralılar olduğu iddiasıyla teröristleri kaçırma peşinde olan HDP'liler yüzümüze baka baka kin kusuyorlar.



Koskoca bir tarih gözümüzün önünde infaz edilmektedir. Selefi ve paramiliter gruplar, çeteler, terör örgütleri emperyalizme hizmet etmektedir. Tarih boyunca kaderimizi, reflekslerimizi şekillendiren coğrafyalar şimdilerde parçalanmaktadır. Yeni bir mülteci dalgası sınırlarımıza yönelmiştir. Dün Türkiye'ye gelen Merkel'in derdinde bu akına Türkiye'yi kalkan yapmaktır.



Türkiye ne pahasına olursa olsun taviz kabul etmeyen bir tutum sergilemelidir. Çünkü sınırlarımızın hemen dibinde yeni bir dünya kurulmaktadır.



#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#MHP
#Devlet Bahçeli
#TBMM
8 yıl önce