|

Bahçeli’yi iyi tanımamışlar

Başbakan Yıldırım, ‘MHP’li bakanlar olabilir’ sözleriyle başlayan tartışmalara ilişkin, “Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar, öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli’yi tanıyamamışlar. Devlet Bey, ilkeleri olan milletin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmeyen bir zattır” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Emek Merkez Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “TBMM'deki anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde yaşananlara” ilişkin sorusu üzerine Yıldırım, “Demokratik sınırlar içerisinde yapılabilecek her türlü karşı duruş kabul edilebilir, ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu Gazi Meclis'e yakışmayan davranışlar doğrusu hem milletvekillerine haksızlık hem milletimize haksızlıktır. Milletin vaktini israf etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum” dedi.



İLKELERİ OLAN BİRİSİ


Yıldırım, “MHP'li bakan açıklamanıza, Sayın Bahçeli'den açıklama geldi. 'Karanlıkta göz kırpmışlar haberimiz yok' dedi. Nasıl yorumlarsınız?” şeklindeki soruya da şu cevabı verdi:



“Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli'yi, Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlardır. Devlet Bey, ilkeleri olan, memleketin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmeyen bir zattır. Kendisini bu şekilde tanıdım ve geçmiş yakın siyasi tarihimizde de önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Bunun dışında söylenen sözler, bu teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın birer parçasıdır.”



BAZI YANLIŞ İŞLER OLDU


Donald Trump'ın ABD Başkanlığı görevini devralacağı hatırlatılan Yıldırım, şöyle konuştu:


“Hayırlı olsun. Sayın Trump'a başarılar diliyoruz. Dünyada birçok yerde yeni yönetimden beklentiler var. Küresel barış, huzur, güvenlik için dünyanın önde gelen ülkelerinden Amerika'ya, Rusya'ya önemli sorumluluk düşüyor. Bölgede Türkiye'nin barışı kalıcı hale getirme yönündeki çabalara daha fazla destek vermelerini bekliyoruz. Geçmiş dönemde ne yazık ki bazı yanlış işler oldu ve iki ülke arasında soğukluk yaşandı.



TRUMP'I ZOR GÜNLER BEKLİYOR


Yeni yönetimde bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ'nün iade edilmesi başta olmak üzere terör gruplarına DEAŞ'la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması yönünde adımlar atılacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz budur. Sayın Trump'ı zorlu günler bekliyor. Küresel ekonomik krizin küresel refaha dönüştürülmesi konusunda alacağı kararlar, atacağı adımlar önemli olacaktır.”



  • Yıldırım, Emek semtinde ziyaret ettiği çay salonunda Güneycelilerle sohbet etti. Burada bir sürpriz yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hemşehrileriyle telefonla görüştürdü. "Uşaklar, bir tek çayla mı uğurlayacaksınız Başbakan'ı" diye
  • soran Erdoğan'a İkizdere Güneyceliler, "Yemek de ısmarlarız" karşılığını verdi.



#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce