|

Bakan Ala'dan operasyon açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütüne PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar hakkında önemli bilgiler verdi. Teröristlerin etkisiz hale getirileceğini söyleyen Ala "İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak" dedi.

Yeni Şafak
16:27 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 14:47 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, doğu ve güneydoğuda düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Ala'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek. İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak.



Vatandaşı baskıdan kurtarmak için temizlikler yapılacak. Teslim olurlarsa muhtemel bir harekâta ihtiyaç kalmaz. Teröristler silah bırakır ve çukurlar doldurulursa bu operasyonlar yapılmaz. Barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek bu son derece berrak.



Hepsini yaptık planladık özellikle temizlenen mahallelerde öncelikle geçici güvenlik yerleri kurulacak. Bütün bakanlıklarımızın vatandaşa dokunması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Teröristlerin baskısı ile gitmek zorunda kalan vatandaşları tespit edip yardım etmeye çalışıyoruz.



Biz diyoruz ki vatandaş oy vermiş milletvekili ve belediye başkanını seçmiş vatandaşa hizmet götürecek olanlar başka isimler adında çağrı yapıyorsa bu vatandaşa saygısızlıktır. Siyasi berraklık olmazsa, bomba ve bariyer kuranlara destek olunursa önce oy aldıkları insanlara hakaret etmiş olurlar.



Cizre'de bu faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi doğru açıklamalara bakın. Başka yerlere yönlendirme amaçlı haberlere bakmayın. Kim ambülans istemişse gedebileceği yer kadar gider. Ambülanslara saldırı olmuştur, buna rağmen her seferinde gönderilmiştir. Ama yaralılar çıkmamıştır. Demokratik hukuk kuralları içerisinde terörle mücadeleyi gölgelemek için bu tür bilgiler ortalığa saçılıyor. Her bilgi geldiğinde ön yargı sergilemeden gerekeni yapıp hareket ediyoruz. Sizler Valilik ve Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara bakın. Bizde bilgi saklanmaz ama bazı zaman bilginin açıklanması zaman alıyor.



Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Gece boyunca arama tarama faaliyetleri sürüyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Bizim her vatandaşımızın canı kıymetli ondan sokağa çıkma yasakları uzun sürüyor.



#İçişleri Bakanı Efkan Ala
#PKK
#operasyon
#Cizre
#Sur
#İdil
#Nusaybin
8 yıl önce