|

Bakan bayıldı

Burkina Faso Dışişleri Bakanı Djibrill Yipene Bassole, mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı yaparken fenalaştı. Konuk bakanı, önündeki kürsüyle birlikte yere düşerken Davutoğlu tuttu. Soğuk algınlığı nedeniyle antibiyotik tedavisi gördüğü öğrenilen Bassole, hastaneye kaldırıldı.

Aynur Ekiz
00:00 - 10/05/2013 Friday
Güncelleme: 00:33 - 10/05/2013 Friday
Yeni Şafak
Bakan bayıldı
Bakan bayıldı

Dışişleri Bakanlığında Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kimyasal silahların kullanımını en büyük insanlık suçu olarak gördüğünü ifade etti. 'Kim kullanırsa kullansın tutumumuz budur' diyen Davutoğlu, Suriye'nin elinde, birçok başka ülkeyle birlikte, kimyasal silah stoku olduğunu bildiklerini kaydetti. Davutoğlu, şöyle devam etti: 'Uluslararası toplum ve Türkiye olarak, bunu yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz aylar içinde bazı iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların hemen takipçisi olduk. Çünkü bu bir insanlık suçudur. Esas olan Suriye halkını temsil edecek bir geçiş hükümetinin kurulmasıdır. Eli kanlı olan kimsenin böyle bir geçiş hükümetinde yer almamasıdır,

MUHALEFETİN SİLAHI YOK

Davutoğlu, kimyasal silahların Suriyeli muhalifler tarafından kullanıldığı iddialarının da ortaya atıldığını söyledi. Davutoğlu, 'Kimyasal silah hepimizin kaygısıdır. Bu açıklamanın hiçbir zemini yoktur. Bu konuda makamlarımız açıklama yaptılar. Suriye muhalefetinin böyle bir silah kullandığına dair elimizde bulgu yok.'

Sonuçları dünyaya bildireceğiz

Davutoğlu, Türkiye'ye gelen yaralılar üzerinde eskiden beri tetkikler yapıldığını hatırlatarak, 'Gelen yaralılar arasında 10-12 yaralıda biraz daha ciddiye alınması gereken, bazı tetkik ve araştırma ihtiyacı vardı. Netice ortaya çıktığında, bunu kamuoyuyla paylaşırız. Uluslararası kuruluşlara da bildiririz' dedi.

Bakan bayıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'de bulunan mevkidaşı Burkina Fasolu Djibrill Yipene Bassole, basın toplantısı sırasında bayıldı. Davutoğlu, fenalaşarak yere yığılan bakanı tutmaya çalıştı. Bassole'nin soğuk algınlığı nedeniyle antibiyotik tedavisi gördüğü öğrenildi.

Davutoğlu kurtardı

Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Bassole'nin fenalaşması üzerine Davutoğlu konuk bakana müdahale etti. Bassole, olayın ardından kısa bir süre basın toplantısı salonunda dinlendirildi. Konuk Dışişleri Bakanı daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bassole'nin daha önce gribal enfeksiyon geçirdiği ve yorgunluğa bağlı olarak da baygınlık geçirdiği öğrenildi. Kürsünün düşmesi sırasında bacağı zedelenen Davutoğlu da kontrolden geçirildi.


11 years ago