|

Bakan Soylu’dan ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu aziz millet 15 Temmuz gecesi sokağa inip, ülkesine sahip çıkmasaydı; bugün ne Amerika ile vize problemi yaşardık, ne de Avrupa Birliği ülkelerinden her birimizi üzen, anlamlandıramadığımız açıklamaları duyardık" dedi.

Yeni Şafak
17:50 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:02 - 19/10/2017 Perşembe
IHA
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı 36. Kuruluş Yıldönümü ve Temel Pilotaj Mezuniyet Törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, "Bugün bazı batılı ülkelerle dış politika sorunu yaşıyoruz. Hiç görmediğimiz diplomatik skandallarla, çifte standartlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bu yaşananları asla ve asla Türkiye’nin kendi uçağımı yapacağım diye tutturmasından, milli savunma sanayimizin gelişmesinden, ekonomik kalkınmamızdan, siyasi istikrarımızı temin etmemizden, kendi insansız hava aracımızı, kendi tankımızı, kendi helikopterimizi üretmemizden bağımsız düşünmeyiniz" dedi.

Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesi ülkesine sahip çıkmasaydı

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Türkiye birilerinin iddia ve tavsiye ettiği gibi Orta Doğu’yu bir bataklık olarak görüp oraya sırtını dönseydi, kimin nereye ne bayrağı çektiğiyle ilgilenmeseydi, kendi parasıyla iki tane insansız hava aracı alabilmek için aylarca merhamet beklemeye devam etseydi, PKK’nın terörüne, uyuşturucu ticaretine karşı etkin bir mücadele ortaya koymasaydı, ekonomisini krizlere dayanıklı hale getirmeseydi, bu aziz millet 15 Temmuz gecesi sokağa inip, ülkesine sahip çıkmasaydı bugün ne Amerika ile vize problemi yaşardık, ne de Avrupa Birliği ülkelerinden her birimizi üzen anlamlandıramadığımız açıklamaları duyardık."


#Süleyman Soylu
#Vize Krizi
7 yıl önce