|

Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, ticari araç sürücüleri için zorunlu olan SRC belgesinin 30 liraya düzenlendiğini, kötü niyetli kişilerin, asılsız iddialarla vatandaşlardan 500 liraya varan komisyon aldıklarını bildirdi. Bu kişilere itibar edilmemesini isteyen Aydın, SCR belgesi mevzuatında değişiklik planlanmadığını belirtti.

Sabah
00:00 - 1/09/2013 Pazar
Güncelleme: 14:06 - 1/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı
Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı

Aydın, Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği'nin 3 Eylül 2004'te yürürlüğe girdiğini anımsattı.Yönetmelik kapsamında, faaliyet alanlarına göre SRC türü mesleki yeterlilik belgesi düzenlendiğini ifade eden Aydın, bir kişinin birden fazla belge alabileceğini söyledi.

SRC türü mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin, Gazi Üniversitesi Karayolu Ulaştırması Uygulama ve Araştırma Merkezine başvurmaları gerektiğini bildiren Aydın, "Başvuru sahibi ehliyetini 25 Şubat 2003'ten sonra aldıysa herhangi bir sınava tabi olmadan 30 liralık belge ücretini yatırması yeterli olacak. Ancak B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, sınavsız SRC belgesi alabilmesi için 25 Şubat 2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren sosyal güvenlik kurumlarından alınmış belgesini de getirmesi gerekiyor" dedi.

11 yıl önce