|

Balıkesir’de şarbon alarmı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Hamzacık mahallesinde 82 büyükbaş hayvan şarbon nedeniyle telef oldu, mahalle karantina altına alındı.

Yeni Şafak
18:50 - 14/06/2016 Salı
Güncelleme: 15:54 - 14/06/2016 Salı
IHA

Balıkesir'de büyükbaş hayvanların ani ölümleri sonucunda kırmızı alarm verildi. Dursunbey ilçesine bağlı mahallede meydana gelen hayvan ölümleri ile ilgili yapılan araştırmada ölümlere neden olan virüsün şarbon olduğu saptandı.



Edinilen bilgiye göre, Dursunbey ilçesine bağlı Hamzacık kırsal mahallesinde ani görülen büyükbaş hayvan ölümleri sonucunda panik yaşandı. Hamzacık Hayvan Kooperatifinde yaşanan ve toplamda 100 civarında büyükbaş hayvanın telef olduğu olayda numuneler alınarak incelemeye gönderildi. Hamzacık Muhtarı Mustafa Bey, yaşanan hayvan ölümleri sonucunda çok üzgün olduklarını ve virüsten dolayı karantina uygulaması başlatıldığını söyledi.



Olayla ilgili konuşan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, "Araştırmalar neticesinde şarbon hastalığı görüldü. Bu hastalık nedeniyle 170 büyükbaş hayvandan 82'sinin şarbon hastalığı nedeniyle öldüğü belirtiliyor. Şarbon insanlara da bulaşabilen bir hastalık olduğu için sağlık teşkilatımız da çalışmalara başladı ve gereken önlemlerini aldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz de şarbon teşhisi neticesinde Hamzacık Mahallesi'ni karantina altına aldı. Mahallede bulunan tüm hayvanların aşılamaları yapıldı. Gereken önlemler alındı. Tüm ekiplerimizle mücadelelerimiz ve kontrollerimiz devam ediyor" dedi.



Şarbon virüsünün insanlara geçmemesi için aşılama çalışması da yapıldığı öğrenilirken, karantina bölgesinin genişletilebileceği kaydedildi.

#Şarbon
#Karantina
#Balıkesir
8 yıl önce