|

Türkiye'nin Bangladeş uçağı kalktı!

Türkiye'nin Arakan'daki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan Müslüman vatandaşlar için insani yardım hamlesi başladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile Bakanı Sayan Kaya'nın bulunduğu heyet yola çıktı. Bölgede yardım faaliyetlerinde bulunulacak ve çeşitli temaslar sağlanacak.

Yeni Şafak
15:23 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:28 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar Türkiye'yi bekliyor.
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar Türkiye'yi bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Myanmar lideri ile görüşmesinin ardından TİKA'nın Arakan'a girişine izin çıktı. İlk etapta Arakan'a bin ton yiyecek ve giyim yardımı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arakan'a TİKA yetkililerinin giriş yapacağını açıkladı. Kalın, "Cumhurbaşkanımızın Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi" dedi.

Türkiye'den ilk uçak kalktı

Emine Erdoğan başkanlığında 38 kişilik heyet Ankara'dan uçakla ayrıldı. 8 saat sürmesi planlanan uçuşun ardından Arakanlı Müslümanların barındığı kamplar ziyaret edilecek.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, resmi Twitter hesabı üzerinden ilk mesajı yayınladı. Bakan Sayan Kaya, "Sn.Emine Erdoğan Hanımefendiye refakaten,Arakanlı Müslümanları ziyaret etmek ve yardımlarımızı ulaştırmak üzere Bangladeş'e hareket ediyoruz" dedi.


Emine Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı refakat ediyor.

  • Emine Erdoğan, Bangladeş'teki temaslarını tamamladıktan sonra, oradan Kazakistan'a geçecek.

Kampları ziyaret edecek olan heyette, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer alacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın bulunduğu bir heyet, Cox Bazaar’da kamplar ve çevresinde yaşayanlar yardımları bizzat sahada gerçekleştirecek.

Bölgedeki belirsizlik ve güvenlikle ilgili endişelerin devam etmesi nedeniyle yardımlar Rakhine Eyalet Hükümeti ile işbirliği içinde askeri helikopterler aracılığıyla ulaştırılacak.



#Arakan
#Bangladeş
7 yıl önce