|

Baraka yangını okulu tahliye ettirdi

İstanbul Fatih''te, ilköğretim okulu bitişiğinde bulunan baraka alev alev yandı. Büyük panik yaşanan okuldaki 86 öğrenci tahliye edilerek güvenli bir bölgeye alındı. İtfaiye tarafından söndürülen yangın da ilk belirlemelere göre ölen ya da yaranan olamadı.

Cihan
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:17 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Baraka yangını okulu tahliye ettirdi
Baraka yangını okulu tahliye ettirdi

Sultan Mahallesi Kaleboyu Caddesi Kaynata Sokak''ta bulunan tek katlı barakada saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz bilinmeyen yangın kısa sürede büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Barakayı saran alevler bitişikte bulunan Özel Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni İlköğrenitm Okulu''nda da büyük korkuya sebep oldu. Okul görevlileri, okuldan uzattıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı.


Yangın sırasında derste öğrenciler ise yönetim tarafından ilk önce bahçeye daha sonra da okul dışında güvenli bir bölgeye götürüldü. Bazı öğrenicilerin okula dolan dumandan etkilendikleri görüldü. Yangına müdahale etmeye çalışan bazı okul görevlileri de yine dumandan etkilendi. Okul yetkilileri, yangının okula sıçramadığını ancak tedbir amacıyla öğrencileri tahliye ettiklerini açıkladı. Öğrenciler de yangın sırasında derste olduklarını ve korktuklarını aktardı.


İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangını söndürmeyi başardı. Yangın sırasında yaşanan patlamalar da paniğe yol açtı. Görgü tanıkları, barakadan yükselen dumanları görünce hemen itfaiyeye haber verdiklerini söyledi. Mahalle sakinleri, yanan yerin zaman zaman Roman vatandaşların kaldığı bir barak olduğu bilgisini verdi.


İlk belirlemelere göre yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

10 yıl önce