|

Başbağlar için şehitlik

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 5/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te teröristlerce katledilen 33 kişi, törenle anıldı. Kent merkezine 223 kilometre uzaklıkta bulunan köyün meydanında düzenlenen anma törenine, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile kamu görevlileri katıldı. Daha sonra 25 kilometre uzaklıkta bulunan Başpınar köyüne geçilerek Başbağlar Şehitliği'nin açılışı gerçekleştirildi.


ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

Vali Süleyman Kahraman, “Acılarımız paylaşıldıkça azalır. Rabbim bize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da katliamı hiçbir zaman unutmadıklarını, unutmayacaklarını ifade etti. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, "Ne Sivas'ta ne Başbağlar'da milletimiz ferasetinden, basiretinden metanetinden asla ve asla ödün vermedi. " şeklinde konuştu.



22 yıldır faili meçhul

Başbağlar'ın 33 şehidi, Fatih Camii'nde Başbağlar Derneği tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Başbağlar Köyü Dernek Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, Bağbağlar'da 28 kişinin kurşuna dizildiği, 5 kişinin de evlerde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 22 yıl geçtiğini belirterek, “Bizler, bu faillerin bir an önce bulunup gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz” dedi.






#Erzincan
#Başbağlar
#Başbağlar Şehitliği
9 yıl önce