|

Başbakan: Topraklardan temizleyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Doğubayazıt'ta şehit korucuların yakınlarını ziyaret etti. Vatandaşların derdini dinleyen Başbakan, "Şehitlerimizin bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız" dedi. Yıldırım, "Bunlar kahpece saldırıyorlar ama bu alçak örgütü bu topraklardan temizleyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
11:37 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:14 - 17/09/2016 Cumartesi

Başbakan Binali Yıldırım, şehit olan 8 korucunun ailelerini ziyaret etmek için Ağrı Doğubayazıt'a geldi. Şehit yakınlarıyla görüşen Başbakan Yıldırım, "Şehitlerimizin bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız" diye konuştu.



"Kahpece saldırıyorlar"


Terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılık mesajı veren Yıldırım şu ifadeleri kullandı:



"Alçak örgütü bu topraklardan temizleyeceğiz. Terör örgütlerinin kutsalı yok. Bunlar kahpece Kürt vatandaşlarımızı da katlediyorlar. Bu mudur Kürtlerin hakkını aramak? Bu küresel bir oyundur. Biz bu oyunun farkındayız. Ama bunların efendileri ve taşeronları iyi bilsin ki, bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti, tarihin hiç bir döneminde alçak güruh yenemedi, bundan sonra da yenemeyecek. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar"



"Emanete sahip çıkacağız"


Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Adem Akatay ve Er Ahmet Tezcan için yapılan törenine katılmak üzere bulunduğu Erzurum'daki temaslarını tamamlayarak Doğubayazıt'a geçti.



1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına helikopter ile gelen Yıldırım, burada Hudut Alay Komutanları Albay Hakan Açıkgöz, Albay Murat Demirkıran ve Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir tarafından askeri törenle karşılandı.



Tören mangasını selamlayan Yıldırım ardından, tugay komutanlığı binasına geçti. Daha sonra Doğubayazıt'ta şehit yakınlarını ziyaret eden Başbakan Yıldırım, vatandaşların derdini dinledi. Yıldırım, "Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız" mesajını verdi.












#Ağrı
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Tendürek
8 yıl önce