|

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Bölge ısınır

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TVNET'te katıldığı programda IKBY'de yapılması planlanan referanduma ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye olarak referandumun kabul edilemeyeceğini söyleyen Akdağ, "Eğer böyle bir referandum olursa bölge ısınır" dedi.

Yeni Şafak
13:14 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 14:10 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TVNET'te katıldığı programda IKBY'de yapılması planlanan referanduma ve gündemin diğer maddelerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Akdağ, "Politikacıların kendi hırslarını ön plana çıkarmasının kimseye faydası yok. Hiç bir yaptırım, bölgede yaşayan halka yönelik değil. Türkiye olarak bu referandumu kabul edemeyiz. Eğer böyle bir referandum olursa bölge ısınır" dedi.

Suriye ve mültecilere ilişkin ise Akdağ, "Kilis'te Kilis'in nüfusu kadar Suriyeli var. AFAD krizin ilk günlerinden itibaren durumla baş etti. Bu işi bu kadar kaliteli yürütebilecek başka hiç bir ülke yok. Hiç bir ülke Türkiye gibi Suriyelilere ev sahipliği yapamaz." dedi.

Arakan için hazırız

"Arakan'daki Müslümanlar yılladır zulüm altında. Bangladeş'te uygun bir yer temin edilerek ARakan'daki Müslümanlara kamplar yapılmasını sağlayacağız. İstediğimiz kalıcı sığınma kampları oluşturmak. İlk olarak 100 bin kişilik sığınma kampı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakanlı Müslümanların ihtiyaçlarının Bangladeş'in kapısını açması karşılığı tüm ihtiyaçları Bangladeş'ten satın alınabileceğini söyledi. AFAD başta olmak üzere Diyanet Vakfı ve Türk Kızılayı ile birlikte insani yardım için organizasyon için hazırız. Hepsinden öte gönül olarak hazırız. Bangladeş'ten 'yer hazır' denmesini bekliyoruz." dedi.

Akdağ, çözülemeyen Kıbrıs sorununa ilişkin, "Kuzey Kıbrıs'ı yaşanılır hale getireceğiz" dedi.

Almanya'daki seçimler

Başbakan Yardımcı Akdağ, "Avrupa'nın bazı bölgelerinde son 5 yıldır ırkçılık arttı. Avrupa son dönemde oy alacağı kitlelere şirin gözükmek için bir takım faaliyetlere giriyorlar. Biz bu genç nüfusla yaşlı Avrupa'nın önüne geçebilecek durumdayız. Almanya başta olmak üzere bu ülkelerin teröre kucak açmalarını anlamak mümkün değil." dedi.


#Recep Akdağ
7 yıl önce