|

Başbakan Yıldırım: ABD'nin tek yaptığı PYD'ye destek

ABD'nin terörle mücadele adına herhangi bir adım atmadığını ve Obama yönetiminin bundan sorumlu olduğu açıklayan Başbakan Yıldırım, "Yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe son versin" dedi. Başbakan Yıldırım, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını Meclis'te bu hafta görüşeceklerini de açıkladı.

Yeni Şafak
11:46 - 3/01/2017 Tuesday
Güncelleme: 13:05 - 3/01/2017 Tuesday
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de AK Parti Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.



Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan maddeler şöyle:


"Bu aziz milletti hiçbir beşeri güç ayrıştıramadı, ayrıştıramayacak. Terör karşısında dimdik durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenler bunu başaramayacaklar.



Uluslararası toplumdan isteğimiz var. Terörde ikircikli olmayın. Karşımızda aynı merkezden yönetilen farklı örgütler var. Türkiye 40 yıldır PKK'yle mücadele ederken, bugün PKK'nın yanı sıra DEAŞ, FETÖ, PYD, DHKP-C gibi örgütlerle mücadele ediyor. Bunun bilinmesi lazım.



Sosyal medya kullanan gençlere uyarı

Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu hiçbir güç bozamayacaktır. Terör karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Ülkemizde kışkırtma süreci başlatılmaya çalışılıyor. Bu provokatif oyunlar asla bizi yanıltmasın. Caniler ve azmettirenler, toplumsal barışımızı bozmaya çalışıyor. Onlar biliyor ki Ortaköy'de yüzyıllarca farklı dinden insanlar hep birlikteydi. Sonsuza kadar da bunu koruyacağız. Yarınlarımız için hepimiz uyanık olmak mecburiyetindeyiz.



Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar maalesef ülkemize zarar veriyor. Sosyal medyayı kullanan gençlerimize önemli uyarı var: Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğindeki paylaşımlar başınıza bela olabilir.



Sadece biz müdahale ettik

Rusya'yla ilişkilerimizi düzelttik. İsrail'le devam eden ilişkileri bir noktaya getirdi. 6 yıldır Suriye'de devam eden katliamın durması için Rusya'yla beraber ateşkes olmasını sağladık. Bütün ülkelerin Suriye için adım atmaları adına zemin oluşturduk. Halep'teki katliama da müdahale eden tek ülke Türkiye oldu. 46 bin masum insanı ateş çemberinden çıkarıp hayata bağladık. Şimdi de Irak'la ilişkilerimizi düzeltmek için adımlar atıyoruz."



  1. Ekonomik hamleler
  2. -Sici affı getirmeye karar verdik. Meclis'te bu hafta görüşülecek. Kredi imkanına erişmesi için bu tedbiri istedik.
  3. -Asgari ücret yüzde 10'a yakın arttı. Enflasyon oranının üzerinde artış sağladık. 'Asgari ücret düştü' diye bir mesele yok, mağduriyetlerin önüne geçeceğiz. Vergiden dolayı kayıplarını önlemiş olacağız.
  4. -İşverenlerimizin de artan asgari ücretten dolayı, gelen yüklerini de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karşılamaya devam edeceğiz.
  5. -10 milyar liralık ilave bir kaynağın, emekliye, işçiye ve işverene dağıtılması amacındayız.
  6. -Esnaf ve Ahilik Fonu kuracağız. Bu onlara nefes aldıracak. İşsizlik Fonu gibi. Esnaf ve devlet pay koyacak. Daha sonra zora girenler bu kaynaktan yararlanabilecek. Milyonlar için güvence. Bu tedbiri getiriyoruz. Bunun kanununu da Meclis'te en kısa zamanda getireceğiz.

Her ilçeye doğalgaz

İki yıl içerisinde doğalgazda gelişmemiş hiçbir ilimiz kalmayacak. Her ilçeye doğlagaz vermeye başlayacağız. Milletimiz rahat etsin, milletimizin hayatı kolaylaşsın.



Amerika'nın tek yaptığı PYD'ye destek

Bin 270 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Dünya lafını yapıyor, mücadeleyi yapan Türkiye. Amerika'nın da bir halt yaptığı yok. Laftan başka birşey yok. Yaptıkları var. PYD'yle silah veriyorlar. Bu dostluğa sığmaz. Yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe son versin. Bu Obama yönetiminin marifeti. Terör örgütünü kullanarak, terör örgütüyle mücadele edilir mi? böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Biz yıllardır ABD'yle NATO'da birlikteyiz.



Vesayet rejimini değiştiriyoruz

CHP 'rejim değişikliği' olduğu yönünde ısrar edip durdu. Ben Kılıçdaroğlu'na 'bu sistem değişikliği' dedim, dilimde tüy bitti. Artık demiyorum. Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğuna karar verdim. Vesayet rejimini değiştiriyoruz, bu rejimi AK Parti değiştiriyor. Vesayet, darbe alışkanlığından gelir.





Metro açılıyor

Keçiören Metrosu 5 Ocak perşembe günü açılıyor. Hayırlı olsun.



OHAL'i görüşeceğiz

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını Meclis'te bu hafta görüşeceğiz.






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#AK Parti Grup toplantısı
7 years ago