|

Başbakan Yıldırım'dan Barzani'ye sınır hatırlatması

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart Üniversitesi Akademik Açılış Töreni'nde konuştu. Kuzey Irak'taki referanduma değinen Başbakan Yıldırım, "Kuzey, doğu, güney kapalı. Suriye de kapalı. Ne yapacak?" dedi.

Yeni Şafak
11:36 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 12:38 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart Üniversitesi Akademik Açılış Töreni'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Milli, dini duygularımızı istismar eden, kökleri dışarıda olan bir terör örgütü ile bu ülke yüzleşti. Üniversiteyi, yargı camiasını, kolluğu içeriden kuşatarak alçak bir girişim içerisinde bulundular. O gün milliyetçi, vatansever, bayrağını seven bütün unsurları ile, askeri ile polisi ile, savcısı ile hakimi ile, medya mensubu ile, meydanlara inen her biri bir kahraman olan aziz milletin evlatları ile bu alçaklara gereken cevabı o gece verdik.

Bu işin arkasında olanlar şaşkına döndü, nasıl bir tepki vereceğine uzun süre karar veremediler. Yıllardır yatırım yaptıkları bu alçaklar ordusu sonuç alacaktı ama olmadı. Hesap edemedikleri şey aziz Türk milletinin karakteriydi. Bu millet "Çanakkale geçilmez" derken de 15 Temmuz'da "Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez" derken de aynı ruhu sergiledi.

"Terörist başının gönderdiği rüya tabirlerine göre rollerini oynasalar da hiçbir faydası yok"

Türkiye aynı anda 3 terör örgütüyle mücadele eden tek ülke. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin arkasında olan FETÖ terör örgütü... FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz'dan sonra artık tam anlamıyla açığa çıkmış, gerçek niyetleri ortaya çıkmış ve 250 şehidimiz olan, 2 bin 194 gazimiz olan adeta bir savaş sonucu bağımsızlığımızı, demokrasimizi kazandığımız bir sürecin arkasından hukuk içerisinde bu alçak örgütle mücadele tüm hızıyla devam etmektedir. Her ne kadar mahkemelerde tiyatro oynasalar da yargıyı yanıltmaya gayret etseler de terörist başının gönderdiği rüya tabirlerine göre rollerini oynasalar da hiçbir faydası yok. Hukukun içerisinde hak ettikleri en ağır cezayı mutlaka alacaklardır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, gazilerimizin ahı yerini bulacak ve bunlar gerekli şekilde cezalandırılacak

Bugün Türkiye, etrafı ateş çemberi olan bir ülke olmasına rağmen istikrarla, kararlılıkla 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlemektedir

Türkiye 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele eden tek ülke. Ben rektörümüzü tebrik ediyorum. Burası onların üslendiği önemli merkezlerdendi. Burada bu mikrop temizlenme noktasına gelmiş. Üniversiteler bir ülkenin gelişmesi için vazgeçilmez kurumlardır. Büyük düşünme, detaylara takılmama, geniş vizyon içerisinde öğrenme, üniversitenin vermesi gereken en önemli şey budur.

Kuzey, doğu, güney kapalı

Kuzey Irak'ta bir referandum oldu. Oradaki Kürtlerin daha iyi şartlarda yaşayacağını kim söylüyor? Irak merkezi hükümetinin karşı çıkmasına, komşu ülkelerin karşı çıkmasına rağmen inatla yapan bu yöneticilerin orada yaşayanları düşündüğünü mü zannediyorsunuz? Kendi iktidarlarının devamı için milyonlarca insanı macareya sürüklemekten tereddüt etmediler. Kuzey, doğu, güney kapalı. Suriye de kapalı. Ne yapacak? Çok kısa sürede o insanlar en önce onların karşısına çıkacak.

İki yılda 3 binden 10 düştü

Şunu büyük bir rahatlıkla söylerim ki son iki yıldır yaptığımız mücadele sonucu terör örgütü belini doğrultamaz hale gelmiştir. Çok değil iki yıl önce bir yılda dağa götürdükleri genç sayısı 3 binin üzerindeydi. Şu anda bu sayı onun altında. Götüremiyorlar. Çünkü gençler gördüler, çıkmaz yolu da gördüler, geleceği de gördüler. Gelecek Türkiye'de, gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 milyonuyla bir ve beraber olmasıdır. Bunu gördü.

#Binali Yıldırım
#18 Mart Üniversitesi
7 yıl önce