|

Başbakan Yıldırım ile Navaz Şerif'ten ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Pakistan'ın FETÖ ile mücadelede verdiği desteğe teşekkür eden Başbakan Yıldırım, "FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak" dedi.

Yeni Şafak
13:07 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:12 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif.
Başbakan Binali Yıldırım ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif.

Başbakan Binali Yıldırım, Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi.




Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"FETÖ, kardeş Pakistan'ın kamu düzenine bir tehdit oluşturmaktadır. 15 Temmuzda bize verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak.



Pakistan, konumu, genç nüfusu ve doğal kaynakları ile bölgenin stratejik öneme sahip ülkesidir. Asya'daki tüm gelişmeler yönünden de anahtar bir ülke konumundadır. Pakistan'ın yüz yüze olduğu zorluklara rağmen her alanda ilerleme kaydetmesi bize onur vermektedir. Türkiye, dayanışmayı ileri taşıma kararlığındadır."



"Türkiye ikinci evimiz"

Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif'in açıklamalarından satır başları:



"Türkiye bizim için ikinci evimiz niteliğinde. Buraya gelmekten mutluluk duydum. 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türkiye'yle dayanışma içinde olduğumuz belirtmek istiyorum. Türk halkı o gece çok büyük bir fedakarlıkla tanklara karşı sokağa çıkmıştır. Pakistan FETÖ ile mücadeleye destek vermektedir."


#Binali Yıldırım
#Navaz Şerif
7 yıl önce