|

Başbakan Yıldırım: Bu temizlik yapılacak

15 Temmuz sonrası kamu kurumlarından ihraçlara işaret eden Başbakan Yıldırım, "Hiçbir devlet kendine sadakat göstermeyen memurlarla çalışmaz. Tabii ki bu temizlik yapılacak" dedi. Yıldırım ayrıca İstanbul'daki şiddetli yağış için "Olay bir afet ama kontrol altında" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
12:12 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 13:07 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında gündem başlıklarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başta Kılıçdaroğlu, 'kontrollü darbe' sözünü söyleyenlerin şehitlerimize, gazilerimize özür borcu var.

15 Temmuz Türkiye'nin istikametini tayin edecek tarihi bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsüyle birliğimiz ve beraberliğimiz hedef alınmıştır.

Dünyanın gözü önünde cereyan ediyor

15 Temmuz Türkiye için önemli bir milattir. Sanıklar yargılama sürecini sulandırmaya dayalı bir yol izlemektedir. Kim ne yaparsa yapsın her şey bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor.

15 Temmuz'un ardından OHAL ilan ettik. O günden bugüne terörle mücadelede yoğun bir dönemini geride bıraktık. 300 bin itiraz başvurusu geldi. Bu nedenle OHAL İnceleme Komisyonu kurduk. Dün itibariyle çalışmaya başladı.

OHAL Komisyonuna dün itibariyle 3 bin 28 başvuru yapıldı, 1189'u işleme alındı. Türkiye bir hukuk devletidir.

Hiçbir devlet kendine sadakat göstermeyen memurlarla çalışmaz. Olay bu kadar basit. Tabii ki bu temizlik yapılacak.

Türkiye dünyanın önde gelen ülkesi

OHAL süresi yarın itibariyle duruyor. MGK sonrası Meclis'ten 19 Ekim 2017'ye dek uzatılması için başvurumuzu yaptık. Bizim mücadelemiz bu tedbirleri almak zorunda bırakan terör örgütleridir. OHAL'i bahane edenin gözünün yaşına bakmayız. Ülkemiz gelişmiş demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve aktif dış politikasıyla dünyanın önde gelen ülkesi.

Son açıklanan veriler Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. İşsizlikte hedefimiz tek haneli rakam.

Türkiye'nin sabrını zorlayan gelişmeleri de yakından izliyoruz. Hükümet olarak çözüm parolasıyla gittiğimiz İsviçre'deki Kıbrıs görüşmeleri, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı yüzünden çıkmaza girdi. Bu da yetmezmiş gibi, biz müzakere yaparken Rum kesimi Akdeniz'de sondaj yapmak için bölgeye gemi gönderdi. Bu Rumların çözümdeki samimiyetsiz yaklaşımlarını ortaya koymaktadır.

AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

Avrupa Birliği konusuna da dikkatini çekmek isterim. Komisyon Başkanı'nın makelesinde Türkiye'nin egemenlik haklarında alacağı kararlar hususunda tehditvari yazılar yer alıyor. Bize aba altından sopa göstermeye çalışanlar bilmeli; AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından fazladır.

  • Sayın Cumhurbaşkanımız 23-24 Temmuz tarihleri arasında Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'a ziyaret gerçekleştirecek.
İç tüzük değişecek

Yeni iç tüzüğün ruhu, az laf çok iş. Bu iç tüzük geçici bir iç tüzük. 2019 Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra yeni bir iç tüzüğe ihtiyacımız olacak. Sıfırdan yazılacak. İç tüzük değişikliğinde grubumuza destek veren MHP'ye de teşekkür ediyoruz. Dİğer partilerin de desteğini isterdik, halen şansları var."

Sağanak açıklaması

Öte yandan Başbakan Yıldırım, İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışlara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, "Olay bir afet ama kontrol altında" dedi.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
7 yıl önce