|

Başbakan Yıldırım Rusya yolcusu

Türkiye ile Rusya arasında ısınan ilişkiler pekiştiriliyor. Bu kapsamda Başbakan Binali Yıldırım Moskova ziyaretine hazırlanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 02:18 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Yıldırım'ın, Aralık ayı başında Rusya'ya ziyarette bulunabileceği belirtildi. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev tarafından ağırlanması öngörülen Yıldırım'ın, Putin tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.



TEMAS TRAFİĞİ SÜRÜYOR


Başbakanlık kaynakları, ziyaret için tarih konusunda Rusya ile temasın sürdüğünü bildirdi. Yıldırım'ın, Aralıkın ilk haftasında yapılması planlanan ve bazı bakanların da eşlik edeceği ziyarette, ekonomiden diplomasiye, savunmadan enerjiye kadar farklı konuları masaya yatırması planlanıyor.



HEDEF 100 MİLYAR DOLAR


Medvedev ve Putin'le görüşmelerde, Suriye ve Irak'ta kaosun bitirilmesi için atılacak adımlar ve terörle mücadele konularının değerlendirilmesi bekleniyor. Erdoğan ile Putin'in görüşmelerinde, Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin yeniden canlandırılmasında mutabık kalınmıştı. 25 milyar dolarlık ticaret hacmine 100 milyar dolarlık hedef konulmuştu.



Yarısı sizden yarısı bizden


Başbakan Binali Yıldırım, Milli Tarım Projesi toplantısında çiftçilere müjde verdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi: Tarım Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayan sektörlerin başında olmaya devam ediyor. Bu destekleri verirken bir yöntem değişikliğine gidiyoruz. Böyle parça pinçik vermek yerine yılda iki sefer, bir ekerken bir biçerken, yani nisan mayısta bir destek, eylül ekimde bir destek olarak sadeleştirelim dedik. Gübre ve mazot konusunda sizlere daha çok destek vereceğiz. Bu iki kalemin yükünü hafifleteceğiz. 2017'den itibaren gübrede vergiyi kaldırdık. Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden.”


#Binali Yıldırım
#Dmitri Medvedev
8 yıl önce