|

Başbakan Yıldırım: Sanayi 4.0'ı ıskalamamamız lazım

Sanayi sektöründeki gelişmelere işaret eden Başbakan Yıldırım, "Sanayi 4.0'a geçiş sürecini de ıskalamamamız lazım. Katma değeri yüksek, ülkemizin lokomotifi olup 2023 hedeflerini yakalamayı önemsiyorsak, sanayi devrimini, bilişim ve teknoloji devrimiyle birlikte düşünüp, bunu da başarmamız lazım" dedi.

Yeni Şafak
20:22 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 20:58 - 12/08/2016 Cuma
Diğer
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Swiss Otel'de düzenlenen 'Türkiye'ye Güvenenler Türkiye'de Üretenler' programına telekonferans yolu ile katılarak konuşma yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Swiss Otel'de düzenlenen 'Türkiye'ye Güvenenler Türkiye'de Üretenler' programına telekonferans yolu ile katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, İSO'da iş adamlarına hitap etti.



Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:



"Türkiye'nin mukayeseli üstünlüğünü sağlayacak sektör sanayi sektörüdür. Sanayi sektöründe de 'Sanayi 4.0'a geçiş sürecini de ıskalamamamız lazım. Katma değeri yüksek, ülkemizin lokomotifi olup 2023 hedeflerini yakalamayı önemsiyorsak, sanayi devrimini, bilişim ve teknoloji devrimiyle birlikte düşünüp, bunu da başarmamız lazım.



15 Temmuz gecesi, çok karanlık bir geceydi. 15 Temmuz gecesinde Türkiye büyük bir uçurumun eşiğinden döndü. Ülkemizin geleceğine kastedenler, demokrasisini yok etmeye çalışanlar, Gazi Meclisimizi bombalamaktan bile çekinmeyen alçaklar, eğer muvaffak olsalardı, bugün başka bir Türkiye'yi konuşuyorduk. Darbeyle yönetimi ele geçirilmiş, milli irade ortadan kaldırılmış ve dünya gelişen ülkeler liginden düşmüş, 3. dünya ülkeleri arasında bir Türkiye'yi konuşacaktık. Allah'a şükür, milletimizin basireti, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve hükümetimizin kararlılığıyla bu belayı defettik.



350 milyar doları aşan dış ticaret hacmimiz, yaklaşık 160 ülkenin milli gelirinin üzerinde. 2015 yılında dış ticaret açığı yüzde 25 oranında düşmüş gözüküyor. Cari açığın milli gelire oranı 2014 yılında yüzde 5,8 iken, bu oran 2015'te 4,5'a gerilemiş durumda. Bu sene sonunda 4'e düşürmeyi hedefliyoruz. Kamu maliyesindeki sıkı duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz."











#Başbakan Binali Yıldırım
#İSO
#Sanayi
8 yıl önce