|

Başbakan Yıldırım: Yetki tamamen millette

Başbakan Binali Yıldırım Muğla'da halka hitap etti. Yıldırım "Artık yetkiyi tamamen millete veriyoruz, siz istediğinize vereceksiniz, gizli pazarlıklar olmayacak siz kime destek veriyorsanız devleti o yönetecek" dedi.

Yeni Şafak
17:37 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Muğla'da halka hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım Muğla'da halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım Muğla'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:



"Türkiye'nin son 15 yılda yaptığı kalkınma birilerini rahatsız etti. 15 Temmuz'da asker kılığındaki eşkiyalar sokağa indi, hükümeti alaşağı etmeye çalıştı.



Türkiye'nin tökezlemesini isteyenler ellerinden geleni ardına koymuyor. Artık Türkiye'yi yönetenler enerjisini kalkınmaya harcayacak.



Bu ülke hepimizin, bu cumhuriyet hepimizin, şimdi mühür sizde karar siz de 16 Nisanda'da sandıkları 'evet'le' doldurmaya var mısınız? Kalkınma için, büyüme için istiklal için , istikbal için.. Türkiye'de son 15 yılda yapılanlar bazılarını rahatsız etmiş, Türkiye'yi güçlü olarak görmek istemeyenler, Türkiye'yi hep hasta adam olarak görmek isteyenleri hortladı.



2001 yılında ekonomik darbe yaptılar Türkiye ekonomisini yerle bir ettiler. 2007'de elektronik muhtıra verdiler, iade ettik.



Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler seçtirdik. Türkiye cumhuriyetinin doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçtiniz. Baktılar ki, Gezi olayları. Yetmedi 17-25 Aralık bu da yetmedi, 15 Temmuz gecesi. Bu alçaklar Muğla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakalamak isteyip hayatına kast etmek istedi, sizler bayrağa sahip çıktınız.



Hiç merak etmeyin, biz sadece Rabbimiz'in huzurunda eğiliriz. Binlerce insanımız gazi oldu, yüzlerce şehit verdik.



Artık yetkiyi tamamen millete veriyoruz, siz istediğinize vereceksiniz, gizli pazarlıklar olmayacak siz kime destek veriyorsanız devleti o yönetecek. 5 yıl boyunca ne söz verdiyse yapacak, sonra 5 yıl daha seçeceksiniz, 3. kere seçilme yok."





#Başbakan
#Yıldırım
7 yıl önce