|

Başbakan Yıldırım'dan saldırıyla ilgili yeni açıklama

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir" dedi.

Yeni Şafak
20:12 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulundu.



Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



"İki ülke arasındaki iş birliği sadece ticari iş birliği değildir. Son dönemde özellikle enerji sektöründe Türk yatırımcıların daha fazla yer aldığını görmekteyiz. Arnavutluk ve Türkiye benzer iki ülkedir. Kültürümüz, geleneklerimizin ve halkımızın birbirine benzerliği daha fazla her iki ülke hakkında refahı için bize çalışmayı görev olarak veriyor. Ayrıca. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini üstlendiğim bugünlerde ilk resmi ziyaretinizin buraya olması ve ilk resmi ziyaretimde sizi ağırlamak ayrı bir sorumluluk yüklüyor.



Güvenlik sayısını artıracağız


Atatürk Havalimanı saldırısının failinin DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir. Havaalanında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırıya karşı tedbir almak gerekebilir. Güvenlik sayısını artıracağız.



İlişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır


Rusya ile ilişkilerin normale dönme süreci her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli bir görüşmeydi. Putin, terör saldırısı dolasıyla terörü kınamış, milletimizin acılarını paylaştığını açıkça ifade etmiştir. Aklınıza gelen bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır. Terörle mücadele konusunda da birlikte ve daha etkin yapılması konusunda da tam irade konulmuştur."









#Başbakan Binali Yıldırım
#Çankaya Köşkü
#Arnavutluk Başbakanı Edi Rama
8 yıl önce