|

Başbakan'dan 'vize krizi' açıklaması: Sağduyuyu elden bırakmayacağız

Başbakan Binali Yıldırım Valiler Toplantısında konuştu. Başbakan, ABD'nin skandal vize kararıyla ilgili, "Sağduyuyu elden bırakmayacağız" dedi. TSK'nın İdlib harekatına da değinen Başbakan, "Askerlerimiz orada sorumluluk üstlenmiş durumda. Amacımız kalıcı barışın tesis edilmesi" diye konuştu.

Yeni Şafak
13:41 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:58 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım Valiler Toplantısında konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ABD ile vize krizi

"Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesi. Sağduyuyu elden bırakmayacağız."

Terörle mücadele

Şehirde ve kırsalda PKK terör örgütüne karşı net saha hakimiyeti sağlanmıştır.

DEAŞ'la da aynı kararlılıkla mücadelemiz sürüyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ'ın elinden alınarak özgürleştirdiğimiz bölgelere yerel halk tekrar döndüler. Sadece bu sene başından itibaren bin DEAŞ mensubu tutuklandı, 146 ülkeden 53 bin kişinin üzerinde terör zanlısına ülkeye giriş yasağı getirildi.

FETÖ operasyonları kapsamında birçok zanlı tutuklandı, adalete teslim edildi. Örgütün finans kaynaklarına gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla para akışını önemli ölçüde azalttık. Terör örgütünün elindeki eğitim kurumlarını asıl sahibi olan millete iade ettik. Örgütün gizli haberleşme ağlarını deşifre ettik."

Türk askeri İdlib'de

"Astana'da 14-15 Eylül'de gerçekleştirilen toplantıda İdlib'de tırmanan gerginliği azaltma noktasında bir karar aldık. Şu an itibariyle askerlerimiz İdlib'de bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bu çalışmaların nihai amacı, Suriye'de kalıcı bir barışın tesis edilmesi ve yıllardan beri devam eden zulmün sona ermesidir.

Irak'taki hukuksuz referandum

Irak'taki bölgesel yönetimin bir oldu-bittiyle anlamsız bir şekilde attığı bu adım, Irak'ın toprak bütünlüğünü bozmakta, aynı zamanda da ulusal güvenliğimiz için bir tehlike oluşturmakta; bölgesel barışı da tehdit etmektedir. Bu terör oluşumlarıyla kol kola girenler, Irak'ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler.

"15 yıldır bu durumu tersine çevirdik"

Türkiye'de çok uzun süreler millet devleti yüceltmek için çalıştı. Özellikle tek parti döneminde bu ülke bunu yaşadı. 'Devlet adamları millete yüz verirse millet şımarır' anlayışı yıllarca bu ülkede hakim oldu. O zihniyet yüzündendir ki uzun seneler milletimizin yüzü gülmedi. Hamdolsun, son 15 yılda biz bu durumu tersine çevirdik. Şimdi artık 'Milleti yaşat ki devlet yaşasın, milleti yücelt ki devlet yücelsin' prensibini hayata geçirmiş bulunuyoruz.

"10 mega projeden 5'ini biz yaptık"

2008 krizinden bugüne kadar dünyada 10 tane mega proje yapıldı. Bu 10 mega projenin 5 tanesini Türkiye olarak biz yaptık. Konuşulan 10 projenin 5'i Türkiye'ye ait. Bu gurur da hepimize yeter."



#Binali Yıldırım
#Valiler Toplantısı
#ABD
#Vize
#İdlib
#TSK
7 yıl önce