|

Başçavuş seriye takıp sıktı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin davada tutuklu sanık er Fatih Alp’in ifadeleri kan dondurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:56 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başçavuş seriye takıp sıktı
​Başçavuş seriye takıp sıktı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanık beşinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık er Fatih Alp, Kuleli Askeri Lisesi’nde hizmet bölüğünde görevli olduğunu anlatarak, komutanlarının emriyle sadece havaya birkaç el ateş açtığını söyledi.

BİLSEM KAFASINA SIKARDIM

Alp, askerliği boyunca silahlı nöbet tutmadığını ileri sürerek, “Komutanımızın hain olduğunu bilmiyordum. Bilsem kafasına sıkardım. Bu hainler bizim vatana olan sevgimizi kullandı. Bana silah verin, şimdi burada kafalarına sıkarım ve ömür boyu hapis yatmaya razıyım” dedi.

TANK SABAHA KADAR DURMADI

Alp, kameralara yansıyan görüntüler kendisine gösterildiğinde ateş edenleri ve tanıdığı askerleri teşhis edebileceğini belirterek, şunları kaydetti: “Kimin sıktığını söyleyeceğim. Bu hainler yüzünden aylarca suçsuz günahsız tutuluyorum. Askerlerden ve öğrencilerden halkı vuranlar oldu. Tank, zaten sabaha kadar durmadı.” Darbeci subaylarla aynı dosyada yargılanmak istemediğini ifade eden Alp, kanunsuz bir eyleminin olmadığını iddia etti.

HERKES BİLDİĞİNİ ANLATSIN

Alp, tank atışıyla köprünün sallandığını belirterek, “Darbe girişimine ilişkin herkesin bildiğini anlatması gerekir. Bu olaylar açığa çıkmazsa, en çok vatan hainlerine yarar. Suriye’de savaşa gidilse bu kadar sağa sola silah sıkılmazdı. O gecenin görüntüleri izlensin başçavuş seriye takıp sıktı. Erler korkudan ünimogun altına yattı saatlerce oradan çıkamadı” iddiasında bulundu.

#Darbe
#15 Temmuz
7 yıl önce