|

Başhekim makamında öldürüldü

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, makam odasında medikal şirketi sahibi Sercan Gök'ün silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan intihar girişiminde bulunurken, vücuduna 3 kurşun isabet eden Berilgen kurtarılamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen
Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Üzücü olay, dün saat 11.45 sıralarında meydana geldi. Bir medikal şirketinin sahibi olan Sercan Gök, görüşme bahanesiyle Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Berilgen’in makam odasına girdi.

ÇABALAR YETERLİ OLMADI

Gök, burada henüz bilinmeyen bir nedenle Berilgen ile tartıştı. Tartışmanın ardından silahına sarılan saldırgan, başhekime kurşun yağdırdı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Berilgen ağır yaralanırken, saldırgan Sercan Gök, aynı silahı kafasına dayayıp tetiğe bastı. Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, başhekim ile saldırganı kanlar içinde buldu. Hemen ameliyata alınan Prof. Berilgen, kurtarılamadı. Saldırgan ise ilk müdahalenin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

SALDIRGAN İCRALIK

İşleri bozulduğu için icralık olan saldırgan Sercan Gök'ün, hastaneden alacağı paranın ödemesinin öne çekilmesi için ikinci defa Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in yanına geldiği öne sürüldü. Gök'ün, son gelişinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi. Elazığ Valiliği, olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Fırat Üniversitesi Rektörlüğü de saldırıdan büyük üzüntü duyulduğunu açıkladı.

#Başhekim
#Fırat Üniversitesi
7 yıl önce